Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zvezde sijejo v temi

Johanna Thydell
Zvezde sijejo v temi
22,85 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6630-27-6

Povej naprej

Založnik o knjigi

Po Električni zadrgi, ki je bila leta 2004 nominirana za prvenec leta in bila prevedena v srbščino, nas Janja Rakuš iz sveta elektronske glasbe in opojnih substanc popelje v svet čutnosti, erotike in rdečih luči – v Rdečo četrt Amsterdama. Tu spoznamo petindvajsetletnega Vida, ki preizkuša vrsto spolnih tehnik, partnerjev in drog in ob tem filozofira o pomenu življenja. Zaljubi se v prostitutko Sien in raziskuje svojo homoseksualno plat s privlačnim Indijancem. Ob tem se sooča s številnimi nasprotujočimi si občutki, s hladno strastjo in odbojno privlačnostjo. Zgodba doseže vrh, ko se nepričakovano sproži pištola. Nov roman mlade avtorice je t. i. vektorski roman, ki niza dogodke med točkama A in B, med katerima se zvrstijo določeni junaki in določene prigode. Zanj je značilna fragmentarnost, neposrednost in domiselna metaforičnost. Atmosferski vidik romana avtorica ustvarja z inovativno uporabo notnih zapisov in kitarskih rif. 

Recenzija Bukla

V zbirki Z(o)renja je izšel nagrajeni prvenec švedske pisateljice Johanne Thydell Zvezde sijejo v temi. Loteva se ene izmed tem, ki so za najstnike najtežje in ki jih najbolj plašijo: dolgotrajne neozdravljive bolezni enega izmed staršev. Mama trinajstletne Jenne ima raka, kar močno vpliva na dekličino življenje. Čeprav si želi biti punca kot vse druge, so vsakdanje najstniške tegobe in radosti, kot so šola, prijatelji in prva ljubezen, zanjo obarvane in otežene z dejstvom, da njena mama ni kot druge in da ji preti skorajšnja smrt.

Ana Duša

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...