Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja Hirošima

Junko Morimoto
Moja Hirošima
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD AAC Zrakogled
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93099-5-7
Naslov izvirnika わたしのヒロシマ
Leto izdaje izvirnika 1987
Ilustracije Junko Morimoto
Prevod Urban Belina
Urejanje Gašper Malej

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 21 cm
230 g
39 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
zgodovina
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slikanica Moja Hirošima na neposreden, odprt in dostopen način opiše izkušnjo Junko Morimoto, ki je kot otrok preživela eksplozijo atomske bombe v Hirošimi. Tragični dogodek jo je seveda močno zaznamoval, zato je ta hibakuša, kot preživelim pravijo na Japonskem, svoje življenje posvetila širjenju sporočila miru. S svojimi ilustracijami in preprostim jezikom zelo nazorno prikaže vse razsežnosti tega grozodejstva skozi otroško perspektivo, kar slikanici omogoča, da se dotakne vsakega človeka. Svet brez jedrskega orožja je mogoč le, če si ga želimo in si prizadevamo zanj. V duhu japonsko-slovenskega prijateljstva slikanico izdajamo v obeh jezikih.

Recenzija Bukla

Šesti avgust 1945. Trinajstletna Junko zaradi bolečin v trebuhu tisto jutro ne gre v šolo; v sobi se ravno pogovarja s sestro, ko se razleže grozljiva eksplozija. Nad Hirošimo odvržena atomska bomba mesto povsem uniči. Junkina družina na srečo preživi in se zateče v neko votlino, na poti do nje pa jih šokira pogled na grozljivo razdejanje: vse je sesuto v prah, med trupli žrtev se sliši predirljivi jok preživelih. Avtorica te knjige, ena od redkih še živečih »hibakuš«, ljudi, ki so doživeli atomski napad na Hirošimo, je zgodbo občuteno položila v usta trinajstletnice, kakršna je bila sama ob grozljivem dogodku. A za navidezno preprostim opisom doživetega se skriva jasno izčrtana pisateljičina želja po svetovnem miru. Knjiga bo mladim odstrla pogled na marsikomu nepoznano ali že pozabljeno preteklost, drugim pa bo v poduk in razmislek.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...