Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moje življenje kot abeceda

Barry Jonsberg
Moje življenje kot abeceda
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Z(o)renja
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-274-6
Naslov izvirnika My life as an alphabet
Prevod Tadeja Spruk
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
390 g
227 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Candice dobi domačo nalogo – napisati mora svoj življenjepis v obliki abecede. Črko za črko odkrivamo več stvari o njej in njeni družini. Vsak čas jih bo trinajst, s svojo brezmejno iskrenostjo marsikoga nasmeji, je pa tudi malce nenavadna. Z velikim srcem, dobrimi nameni in neomajno odločenostjo, da zagotovi srečo vsem okoli sebe, se poda na misijo, da bo rešila vse probleme vseh ljudi (in hišnih ljubljenčkov) v svojem življenju. To ji še nekako uspeva, kljub vsej bizarni zmešnjavi in zmedi, ki jo spotoma ustvari.

Recenzija Bukla

Dvanajstletna Candice Phee se kot strast na bralka navdušuje nad slovarjem, ki ga je ob večerih pred spanjem do sedaj prebrala že najmanj desetkrat. Pojmi v njem so razvrščeni po abecedi in tako tudi Candice v poglavjih z nas lovi po abecednem redu začne izpisovati svoje življenje, v katerem jo bega kar veliko reči. Ni ji jasno, zakaj oče večino časa preživi v delovni sobi, zakaj se mama skriva v temi spalnice in zakaj bogati stric Brian v veliki hiši živi popolnoma sam. Sčasoma Candice odstre tančico skrivnosti, s katero je pokrita njena družina in zaživi bolj odločno in svetlejše življenje. Humorna in nežna zgodba o odraščanju.

Renate Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...