Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moji prvi metulji

Preprost določevalni ključ
Barbara Bajd
Moji prvi metulji

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Hart
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6882-17-0
Urejanje Maja Jug Hartman

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
170 g
44 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
naravoslovje > biologija
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let

O knjigi

Metulji so skupina žuželk, katerih izredna raznolikost barv in vzorcev kril hitro pritegne našo pozornost. Strokovnjaki menijo, da je na svetu več kot 150.000 vrst metuljev, zato lahko rečemo, da so metulji tretja najobsežnejša skupina žuželk. Knjiga Moji prvi metulji vključuje 37 pogostih vrst metuljev, ki jih najdemo v Sloveniji.
Namen knjige je usmerjati k natačnemu opazovanju metuljev, pri čemer moramo biti pozorni na podrobnosti, kot so barva, vzorec, oblika kril in telesa.
S knjigo ne želimo spodbujati mladih naravoslovcev, da bi lovili metulje, ampak željo, da bi jih opazovali, se zavedali njihovega pomena v naravi ter jih skušali ohraniti in zaščititi pred uničujočimi vplivi.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Moje prve pozimi zelene rastline in Moji prvi metulji.)

Že precej obsežni zbirki preprostih določevalnih ključev, sta se pridružila še dva nova naslova: Metulji in Pozimi zelene rastline. Metulji so zaradi svojih pisanih barv in raznolikosti izredno priljubljena skupina žuželk med mladimi naravoslovci, a drobna knjižica ni namenjena njihovemu lovljenju, pač pa vabi k natančnemu opazovanju njihovih vzorcev, barv, oblik telesa in kril. S pomočjo ključa in izredno lepih fotografij bodo lahko svoje poznavanje metuljev zelo obogatili, saj je v knjižici zbranih več kot trideset različnih metuljev. V naših krajih je tudi pozimi zabavno opazovanje rastlin, saj je okoli nas veliko dreves in grmov, ki ne odvržejo listov in ohranijo barvo, zato bodo mladi botaniki še posebej veseli ključa, ki jim bo pomagal razvozlati imena številnih zimzelenih in vedno zelenih rastlin.

Renate Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...