Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Saj ne more biti res!

Saj ne more biti res!
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4088-7
Naslov izvirnika It canʼt be true!
Fotografije Martin Copeland, Aditya Katyal
Ilustracije Adam Benton, ... [et al.]
Prevod Damir Milinović
Urejanje Helen Abramson, ... [et al.]

Povej naprej

O knjigi

Osupljive vizualne primerjave

Ali veste, da Zemlja tehta približno toliko kot 80 Mesecev? Si predstavljate, da je najvišji slap visok skoraj kilometer, najgloblja jama pa je za višino sedmih Eifflovih stolpov pod zemljo? Veste, da bi bila kaplja vse vode na našem planetu široka 1384 km? In da bi bil ameriški Kip svobode do pasu v vodi, če bi se stalili vsi ledeniki na svetu? Si mislite, da ima človek za 160.000 km žil v telesu? Sinji kit je dolg za 17 potapljačev, njegovo srce pa je veliko kot manjši avtomobil. Največji dinozaver je tehtal enako kot 25 slonov in je bil visok za tri avtobuse.

Spoznajmo vse to in še veliko več v neverjetnih vizualnih primerjavah, kakršnih nismo videli še nikjer!

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Drži ali ne drži? in Saj ne more biti res!)

Svet okoli nas je poln neverjetnih in osup ljivih dejstev, ki jih včasih lahko razumemo ali jih v celoti dojamemo, šele ko imamo pred sabo sliko. Zato je v obeh poučnih priročnikih zbranih na stotine slik, grafov, preglednic, modelov in primerjav. Ste vedeli, denimo, da so nekatere peščene sipine v Afriki tako visoke, da bi vanje zlahka lahko zakopali Eifflov stolp, ali da je ožilje odraslega človeka dolgo 160.000 km in lahko štirikrat obkroži ekvator? Da kamelja grba ni napolnjena z vodo, ampak z maščobo, tako ali tako veste, a ne? In da zlate olimpijske kolajne že dolgo niso več iz čistega zlata, pa tudi, da strele pogosto udarijo dvakrat na isto mesto, čeprav vraže pravijo drugače.

Renate Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...