Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Škatla
14,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba VigeVageKnjige
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93768-9-8
Naslov izvirnika Kiste
Prevod Anja Golob
Urejanje Majda Peklaj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 17 cm
300 g
72 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > strip
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let

Povej naprej

O knjigi

Ahac Novak je pob pa pol, navdušen gradilec in izumitelj, ki nekega dne pred vrtnimi vrati najde kartonasto škatlo. Na videz prazno in brez naslova mu jo mama dovoli obdržati, da bi jo vgradil v svojo vesoljsko postajo, ki jo ravnokar izdeluje. A ni vsaka škatla zgolj in samo škatla – kakšna tudi govori, izvleče iz sebe, karkoli se potrebuje: žeblje, žage, dolge late, izvijače, stare gate, najraje od vsega pa – gradi in izumlja. Svojski pristop in dve levi roki niso pri tem nobena ovira. Škatla, Ahacov novi prijatelj, sicer stanuje pri čarovniku sredi gozda, a ker slednji samo čara, ni pa posebej vnet za hobi program, skoči en dan poštarju v kombi in se odpravi na potep. Z Ahacom postaneta dobra prijatelja in si priskočita na pomoč v številnih dogodivščinah, na primer pri izumljanju negugajoče se gugalnice, premagovanju strahu pred ogromnimi kačami ali ko je treba čarovniku Zvizdanu Palički izdelati novo čarovno palico.

Škatla je prvi del priljubljene nemške stripovske serije za otroke, v kateri so doslej izšli štirje deli. Poleg pristnega prijateljstva in navdušenja nad ročnimi deli jo odlikuje tudi, da se večinoma dogaja zunaj, na svežem zraku, ter da avtorja posvečata posebno pozornost razvijanju bralne pismenosti otrok, ki se s serijo učijo tudi brati.

Recenzija Bukla

V prvem od štirih stripov o dečku Ahacu in škatli Škatli, ki sta jih sicer ustvarila nemška striparja, izvemo, da ne gre za povsem običajno škatlo, temveč za dobrodušno, nagajivo in spretno pomočnico čarovnika Zvizdana Paličke. Svojega gospodarja se je malo naveličala, zato se je v poštarjevem avtomobilu pritihotapila do primestnega naselja, v katerem s staršema živi Ahac. Ker je škatla čarovniška, ima tudi nekaj čarovniških moči, ki pa jih ne zna vedno izpeljati do konca. Ko starša podležeta njenemu hipnotičnemu uroku, se morata deček in škatla podati v gozd, da bi jima Zvizdan Palička dal protiurok, ko pa ga najdeta, je uročen tudi on. Prikupna pustolovščina, ki bo otroke brez težav odtegnila od televizije …

Žiga Valetič, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...