Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ta svet je lahko boljši

Janis Varufakis
Ta svet je lahko boljši
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Najst
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-143-2
Prevod Jelena Isak Kres
Urejanje Rok Kogej

O knjigi

»Vse se vrti okrog denarja!« je pogosta fraza, v kateri je žal veliko resnice. Zato bi morali vsi poznati osnove delovanja gospodarstva in ekonomije, sicer bomo – ujeti v mrežo nevednosti – lahek plen pohlepnemu kapitalu.

Janis Varufakis (1961), profesor ekonomije, razvpiti nekajmesečni grški finančni minister, ki je glasoval proti varčevalnim ukrepom in februarja 2016 ustanovil vseevropsko demokratično gibanje, se je s to knjigo lotil podviga, kako osnove gospodarstva razumljivo in zabavno pojasniti svoji najstniški hčeri in njenim vrstnikom.

Zato bo ta knjiga dobrodošla in poučna za vse, ki jih zanima:
- Kaj je denar in zakaj potrebuje demokracijo?
- Kako se rojevajo finančne krize?
- Zakaj v današnjem svetu vladata krivica in neenakost?
- Kako ukrepati, da bi svet obrnili na bolje?

Recenzija Bukla

Varufakis, nekdanji grški finančni minister, ki se je odločil upreti nadaljnjim grškim varčevalnim ukrepom, s čimer si je tudi zelo skrajšal mandat, je tudi profesor ekonomije in pronicljiv publicist, ki je v dveh odmevnih ekonomskih knjigah analiziral ekonomski razvoj po drugi svetovni vojni. Ta svet je lahko boljši pa je njegovo delo za mladostnike, ki je izšlo leta 2013, naslovil pa ga je na svojo najstniško hčerko. V njem skuša Varufakis preprosto, vendar ekonomsko utemeljeno odraščajoči mladini pojasniti ključne ekonomske pojme delovanja sodobnega globalnega gospodarstva, ob tem pa skozi prizmo zgodovinskega razvoja razjasniti, kako je prišlo do nastanka sedanje, v mnogih pogledih vse bolj tržno ustrojene družbe. Z umljivo napisanimi in z mnogimi ilustrativnimi primeri nas avtor vodi po ključnih družbenih in ekonomskih prelomih, od kolonializma do nastanka gospodarskih kriz, pojasnjuje delovanje gospodarstva ter finančnega sektorja, pri tem pa v ozadju ves čas ponuja tudi predloge, kako bi mladi prihodnji svet morda spet lahko obrnili na bolje. Knjiga, ki je kot nalašč za odraščajoče mlade, ki jih zanima, kako deluje ekonomski segment življenja.

Samo Rugelj, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...