Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakaj pa ne?

Amadea Kovič
Zakaj pa ne?
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sinji galeb
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1761-2
Ilustracije Tanja Komadina
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
490 g
275 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje

Založnik o knjigi

Konec osnovne šole je in pred glavno junakinjo, ki svoje dogodivščine ves čas pridno zapisuje v dnevnik, je dolgo, razburljivo poletje. Njena mama se odpravi v boj za poslansko mesto in ji tudi uspe priti v parlament. Pri tem ji pomaga sveže ločena teta, ki se naseli pri njiju in si prizadeva najti pravo pot naprej ter obenem poskuša ohraniti kolikor toliko urejen dom. Tako kot teto premetava iz ene skrajnosti v drugo, mora tudi glavna zapisovalka dogodkov dozoreti in se soočiti s posledicami svojih dejanj. PRva zaljubljenost in poletno flirtanje, prijateljstvo, zabave, lepotna tekmovanja, nočni potepi, obračunavanje z zlobnimi sestrami ter soočenje z osamljenostjo - vse to glavna junakinja popisuje z veliko mero humorja in iskrivosti.

Recenzija Bukla

Dnevnik skoraj običajne osnovnošolke je lahko res zabavno branje, seveda pod pogojem, da ni vaša hči tista petnajstletnica, ki nosi darkerske majice in se dobiva s fanti, ki na zmenke nosijo kondome. Kratki in lepo izbrušeni dnevniški zapiski glavne junakinje se v razburljivem poletju pred vpisom v gimnazijo sučejo okoli njenih prijateljic, mamine politične kandidature, tetinih ločitvenih težav, neodgovornega očeta in prvih počitniških flirtov. Njena počutja, tako kot njeni hormoni, divjajo gor in dol in večkrat naokoli, ampak še pred iztekom poletja se večina stvari postavi na svoje mesto. Obetaven prvenec nadarjene slovenske dijakinje je opremljen tudi s humornimi ilustracijami.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...