Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Živali so mojstri preživetja

Martin Knowelden
Živali so mojstri preživetja
23,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hart
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6882-03-3
Naslov izvirnika A Sketchbook of Animal Survival
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Maja Jug Hartman
Urejanje Maja Jug Hartman

Založnik o knjigi

Osupljive vrhunske ilustracije in prikaz sposobnosti živali za preživetje. Poučna knjiga za ljubitelje živali in narave, za šolarje ter vse generacije.

Zakaj se gad boji ježa? Zakaj obstaja toliko različnih pasem psov? Zakaj ponekod živijo le rdeče veverice, drugod pa sive? Zakaj krave neprenehoma žvečijo? Zakaj jastrebi na glavi in tudi na vratu nimajo perja? Zakaj so kiti sesalci, čeprav so podobni ribam in živijo v vodi? Ali je res, da so krokodili potomci dinozavrov? Zakaj so gadi strupeni, belouške pa ne? Zakaj se pajki ne zapletejo v lastne mreže?

To je knjiga vprašanj in odgovorov, vendar drugačna. Avtor, strokovnjak in umetnik upodabljanja življenja v divjini, s svojim obsežnim znanjem o vedenju živali na vprašanja o živalskem kraljestvu odgovarja na izviren način. Kot bi povabil bralca v svoj atelje in skiciral razlage na risalno desko. Besedila, grafi, skice in risbe gradijo zanimivo zgodbo o tem, kako so živali razvile neverjetne sposobnosti za preživetje.

Recenzija Bukla

Izvrstno ilustrirana knjiga prinaša odgovore na mnoga vprašanja mladih raziskovalcev narave. Zakaj so domače mačke manjše od svojih v divjini živečih prednic? Zakaj so nekatere veverice rdeče, druge pa sive? Zakaj pavijani ne živijo na drevesih? Zakaj jastrebi na glavi nimajo perja? Odgovori na vprašanja in čudovite slike spletejo nepozabno zgodbo o neverjetnih sposobnih živali za preživetje.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...