Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ariol

Svinjsko dobra prijatelja
Emmanuel Guibert
Ariol
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zavod VigeVageKnjige
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-93768-5-0
Naslov izvirnika Ariol. Tome 3. Copain comme cochon.
Ilustracije Marc Boutavant
Prevod Anja Golob, Katja Šaponjić

Tehnične lastnosti
mehka vezava
126 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
francosko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Ariol je majhen moder oslič z velikimi očali in dolgimi ušesi, ki obožuje Gromskega konja in sošolko Petulo. Njegov najboljši prijatelj je pujs Ramono, vanj pa je nesmrtno zaljubljena razredna piflarka Brenča – muhica, seveda. A vse to zvesti bralke in bralci seveda že veste.Tretje nadaljevanje, odeto v svetlo modre platnice in pomenljivo naslovljeno “Svinjsko dobra prijatelja”, prinaša sledeče dogodivščine: Po šoli (v katerem Ariol spremlja Petulo domov), Podmornica (v katerem se Ariol in Ramono podata na intergalaktični spopad naduniverzalnih dimenzij – v garažo pod blokom), Gospa Aubry (korenje, korenje in korenje), Pesmica (v katerem Ariol spozna čudovito moč in lepoto poezije), Nonošpric (morska dogodivščina št. 1), Posvetilo (v katerem se ata in Ariol podata na stripovski sejem, v lov na podpis mojstra risarja dogodivščin Gromskega konja), Pri Ramonu (v katerem spoznamo Parmo in njen posluh), Luč na hodniku (sijajna sanjska dogodivščina s Petulo in Gromskim konjem na obisku v puščavi Karo), Babica na metroju (ohoho – torbica, ki pobegne), Danes: referat! (kjer se naučimo nekaj malega o vulkanih in dosti o vsakovrstnih izbruhih), Igrica (v kateri ostanemo brez večerje) ter Pred večerjo (v kateri večerjo vendarle dočakamo).

Recenzija Bukla

Medtem ko je v Franciji izšel dvanajsti zvezek s stripi o osličku Ariolu, njegovih prijateljih in družini, so VigeVageKnjige že pripravile tretji in četrti prevod. V Svinjsko dobrih prijateljih se Ariolova nerodna zaljubljenost do Petule stopnjuje v nove absurde, ko fant pospremi dekle na poti iz šole, ko sanjari o njej, preden zaspi, ali ko ji hoče napisati ljubezensko pesmico, toda tretja knjiga je v resnici namenjena Ariolovemu prijateljstvu s pujskom Ramonom, ki je veliko bolj drzen in brezbrižen kot on. Skupaj raziskujeta garaže, se ravsata v sobi in divjata na obali, ko pa se po šoli odpravita k Ramonu domov pogledat televizijsko epizodo Gromskega konja, Ariol spozna divjo pujsjo družino, ki funkcionira popolnoma drugače kot njegova osličja. Dve epizodi sta namenjeni tudi Ariolovi obsedenosti s stripi, kar pa v četrtem delu z naslovom Krasna kravica nadomestijo grafiti, loterija, gramofonske plošče in šolsko fotografiranje. Muha Brenča je še vedno nasrečno zaljubljena v Ariola, medtem ko on ves zmešan pogleduje za »krasno kravico« Petulo. Na obisk pride tudi mamin frajerski brat Pedro, Ariolov razred pa napadejo bolhe. No, recimo, da res. Glavna kakovost posameznih epizodic so še vedno nepredvidljivi scenaris tični obrati, saj se zgodbe večinoma končajo povsem drugje, kot so se začele, in ko se tega navadimo, ne želimo izpustiti nobenega zvezka več!

Žiga Valetič, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...