Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bobek in zlate kokoši

Anja Štefan
Bobek in zlate kokoši
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4267-6
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Polona Lovšin
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 20,8 cm
390 g
29 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Hodil je, gledal, nikjer nobene hišice, še gozdne koče ne. Začelo se je temniti, okoli njega pa samo drevesa in mračno grmovje. Kaj so že rekle kokoši? Da si samo zaželiš, vzameš jajce in ...«

Bobek in barčica Anje Štefan in Polone Lovšin je ena izmed najbolj priljubljenih slikanic med otroki. Po njej je nastala lutkovna predstava, ki je na sporedu Lutkovnega gledališča Ljubljana že več sezon.

Avtorici sta ustvarili novo slikanico o Bobku, ki se je doma hudo sprl in pobegnil v gozd. Le kaj se bo zgodilo?

Recenzija Bukla

Se spomnite nežne pravljice o Bobku in njegovih prijateljih, žabici, zajčku, lisici, in medvedu, ki so hoteli skupaj odpluti z Bobkovo barčico? No, mali Bobek še vedno želi raziskovati svet, še posebej, kadar je jezen na svoje domače. Tokrat se zateče v gozd, daleč v neznano, kjer sreča velike zlate kokoši. Čisto tiho jim sledi do hišice na kurjih nogah, in ko pokuka vanjo, zagleda zlata jajca v njihovih gnezdih. Sprva jezne kokoši se ga kmalu usmilijo in mu podarijo tri velika zlata jajca. Bi mu ta čarobna jajca lahko izpolnila kakšno željo? Bo mali utrujeni deček znal pravilno izbrati svoje želje? Anja Štefan (1969), priljubljena pisateljica, pravljičarka in pesnica, je v čudoviti besedilno likovni simbiozi s priznano ilustratorko Polono Lovšin, ustvarila še eno toplo pravljično pripoved, ki se bo gotovo usidrala v srca naših najmlajših.

Renate Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...