Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čarovnik iz Oza

Pravljična priredba sodobne klasike
Melanie Joyce
Čarovnik iz Oza
9,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3434-6
Naslov izvirnika The wizard of Oz
Ilustracije Jacqui Davis
Prevod Maja Prevolnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 22 cm
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

O knjigi

Uberite pot iz rumene opeke, ki vodi do čarobnega in očarljivega Smaragdnega mesta. Z Dorotejo in Totom se podajte v Oz, kjer spoznata raztreseno strašilo, govorečega kositrnega drvarja in strahopetnega leva kot tudi čudovitega čarovnika iz Oza. Ta očarljiva predelava klasične pravljice bo popestrila pravljične urice malih bralcev.

Recenzija Bukla

Ljubitelji sodobnih klasik, pozor: pred vami je zbirka imenitnih prav ljičnih priredb vsem dobro poz nanih zgodb, ki bodo zaradi izjemno barvite podobe in domiselne predelave navdušile vse, ki prisegate na dobro staro klasiko. Tokrat vam predstavljamo dve knjigi iz te zbirke.
V Čarovniku iz Oza spoznamo deklico Dorotejo iz Kansasa in njenega psička Tota. Hišo, v kateri živi deklica s svojim stricem in teto, nekega dne zajame tornado in jo prestavi v čarobno deželo. Da je v njej vse drugače kot v navadnem življenju, Doroteja spozna že na začetku svoje pustolovščine. Če se želi rešiti in oditi domov, mora najprej premagati eno od zlobnih čarovnic, na koncu pa najti še dobrega čarovnika dežele Oz, ki ji bo pomagal pri vrnitvi. Bo Doroteji in njenim novim prijateljem uspelo?
Otok zakladov bralca v hipu prevzame s svojo zgodbo o mladeniču Jimu, ki želi najti skrinje s cekini z zemljevida starega mornarja Billyja Bonesa. A pot do zaklada še zdaleč ni lahka, kot se zdi: Jim mora s pomočjo kapitana Smolletta in nekaterih novih prijateljev ukaniti zlobne pirate in na samotnem otoku poiskati jamo, kjer naj bi bil zakopan zaklad. Kaj pa, če ga v resnici sploh ni več v njej ali pa ga ima morda kdo drug? Bo zaklad ostal na otoku za vse večne čase?

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...