Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dihurlandija

Brane Mozetič
Dihurlandija
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Center za slovensko književnost
Zbirka Aleph
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6789-49-3
Ilustracije Andrej Brumen Čop

Tehnične lastnosti
trda vezava
18 x 21,5 cm
420 g
34 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Kako so temnejši dihurji pribežali v deželo svetlejših dihurjev in kaj vse se je moralo zgoditi, da so lahko sklenili prijateljstvo.

Recenzija Bukla

Rado se zgodi, da nekolikanj svetlejši dihurji zrejo prek reke in si o temnejših dihurjih na drugi strani mislijo kar koli si že želijo misliti. Če ni mostu, je reka v bistvu zid, in če ni Sredozemsko morje, je lahko tehnična ovira. Avtor nam z mnogimi, včasih subtilnimi, spet drugič zelo neposrednimi aluzijami na begunsko krizo ponuja v branje otroško zgodbo, ki se napaja pri nedavnih dogodkih. Po eni strani je dovolj jasno poantirana, da se ne more oddaljiti od problema, po drugi pa dovolj odprta, da omogoča kompleksno obravnavo, ki naj bo plod dialoga med otroki, ki jim je knjiga namenjena, in (vsaj upati je tako) reflektiranimi starejšimi sobralci. Multikulturna družba, dialog, refleksija lastne vloge, humanitarnost? Možnih rešitev je veliko, a akvareli, s katerimi je slikanica opremljena, opozarjajo tudi na nejasnost in nekoliko žaloben ton. Če bi kaj od slednjega zanikali, bi imeli novo težavo.

Aljaž Krivec, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...