Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kratke pravljice za utrujene starše

Michal Viewegh
Kratke pravljice za utrujene starše
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Narava
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6893-89-3
Naslov izvirnika Krátké pohádky pro unavené rodiče
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Nives Vidrih

Tehnične lastnosti
trda vezava
16,5 x 23,5 cm
70 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na svetu je brez števila knjig za otroke, pravi Michal Viewegh, Kratke pravljice za utrujene starše pa so namenjene tako otrokom kot staršem. Napisal jih je z mislijo nanje. Mama ali oče sta zvečer po naporni službi večinoma preutrujena, da bi otrokom z velikim navdušenjem prebrala recimo šestnajst strani dolgo pravljico.
Vse zgodbe v tej knjigi pa se da prebrati v desetih minutah in napisane so tako, da se starši ob njih ne dolgočasijo – nekateri odstavki, natisnjeni v modri barvi, so namreč namenjeni samo njim.

Michal Viewegh, avtor romanov in kratkih zgodb, je velika zvezda sodobnega češkega leposlovja. Veliko literarno odkritje z začetka obdobja češke tranzicije nadaljuje svojo sijajno literarno kariero in je že nekaj let najuspešnejši češki pisatelj in izredno priljubljen pri bralcih. V svojih delih o romantičnih razmerjih svojih sodobnikov piše s humorjem in ironijo, pri tem pa poskuša izpostavljati globlje pomene.
Viewegh je študiral češki jezik in pedagogiko ter sprva delal kot učitelj, nato je bil urednik v literarni založbi. Zdaj se že nekaj let preživlja kot pisatelj in rad pove, da s tem precej bolje zasluži od povprečnega Čeha. Že nekaj let vsako leto napiše eno delo, ki vedno izide spomladi. Njegova dela izhajajo v velikanskih nakladah in doživljajo ponatise ter so prevedena v enaindvajset jezikov. V slovenščino je prevedenih že dvanajst knjig.

Recenzija Bukla

Priljubljeni češki pisatelj, ki večinoma ustvarja za odrasle in ga tudi slovenski bralci dobro poznamo, si je v svoji novi knjigi zadal prav posebno nalogo: napisal je kratke pravljice za otroke, ob katerih se bodo zabavali ne le najmlajši poslušalci, ampak tudi njihovi odrasli prebiralci. Viewegh je namreč odličnemu, prav posebnemu humorju, ki je stalnica njegovih del, v vsaki pravljici dodal še delčke, namenjene samo staršem. Ti tako po oblikovni plati (natisnjeni so v poševni, modri pisavi) kot po vsebini (prežeti so s sočnimi komentarji in včasih žgečkljivo vsebino) dajejo pisanju dodano vrednost. Same pravljice ob tem nikakor ne izgubijo svojega ritma niti sporočila. Viewegh je tako znova dokazal, da je vešč svojega posla pa tudi očetovske vloge. Le kako bi sicer tudi sam vedel, da je biti roditelj včasih res silno naporno in utrudljivo, a ljubezen do naraščaja, kot ugotavlja tudi sam, premaga vse: celo trenutke silnega pomanjkanja spanca in miru, ki ju morda tako kot avtor lahko najdemo kar na strehi za dimnikom! Osvežujoče in res zabavno branje!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...