Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Larimar

Za vedno ljubljena
Nataša Banko
Larimar

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Chiara
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93915-3-2
Ilustracije Katja Gaspari Leben

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 21,5 cm
24 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

O knjigi

Gre za resnično zgodbo, v kateri vsak stavek odraža izkušnjo, ki jo je avtorica dobila pri delu z udeleženimi v postopku POSVOJITVE OTROKA. Ti se z zgodbo lahko identificirajo in jo prepoznajo kot svojo lastno. Zgodba daje posvojenemu otroku sporočila o lastni vrednosti, staršem, širši družini in družbi pa posvojitev prikaže na drugačen način kot se je to dogajalo do sedaj. Dodana so ji tudi razmišljanja stroke in napotki za starše in... vse tiste, ki se s posvojenim otrokom srečujejo. In ker je to zgodba, s katero se otrok lahko identificira, jo bo želel poslušati znova in znova. Zgodba je brezčasna, primerna za vse starostne skupine, za sedanjost in prihodnost. Poleg vsega ponuja odlične možnosti za pogovor s posvojenim otrokom, ki tako lažje razume svoje življenje in oblikuje svojo identiteto. Ob zgodbici je bila posneta tudi zgoščenka, ki z otroškimi pesmicami dopolni vsebino in vabi k poslušanju. Nedvomno gre za projekt, ki ga še ni bilo pri nas in pomeni velik doprinos k razumevanju posvojitve kot take.

Recenzija Bukla

Vsak otrok si želi ljubezni svojih staršev, a včasih to ni mogoče, zato zanje poskrbi nova družina. O tem govori pravljica Larimar. Posvojenka Lara preživlja srečno otroštvo. Poleg igre rada posluša pravljico o deklici, ki se je rodila materi, ki otroka kljub ljubezni do njega ni mogla obdržati. Mladi par pa si otroka želi posvojiti, zato se deklice razveseli in jo poimenuje Larimar, kar pomeni »za vedno ljubljena«.
Specialistka psihološkega svetovanja, ki se pri svojem delu srečuje s posvojitvami, je preprosto pravljico namenila posvojencem, starim okrog treh let, torej v času, ko bi bilo primerno, da izvedo za posvojitev. Otroci jo bodo postopoma sprejeli kot svojo lastno življenjsko zgodbo in jo dograjevali. Pomembno je, da ob tem gojijo pozitivna čustva. Pravljici sledijo vprašanja in odgovori o starševstvu posvojenemu otroku, ki bodo posvojiteljem pomagala, da se pripravijo na posvojitev in z otrokom vzpostavijo pozitiven odnos, mu dajo občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti. Knjiga bo v pomoč tudi vzgojiteljem, učiteljem in drugim pri delu s posvojenci.

Katja Cingerle, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...