Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ati v zagati

David Walliams
Ati v zagati
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5420-4
Naslov izvirnika Bad Dad
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Tony Ross
Prevod Nina Dekleva
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
530 g
448 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Očetje so vseh vrst, oblik in velikosti. Lahko so visoki ali majhni, mladi ali stari, modri ali trapasti, šaljivi ali resni, glasni ali tihi. Nekateri očetje so dobri in nekateri slabi. To je zgodba o Franciju in njegovem atiju Dragu, ki ju življenje postavi pred hude preizkušnje. Neizmerno se imata rada in to jima pomaga prebroditi čisto vse težave.

Razvpiti britanski komik in pisatelj David Walliams je najbolj priljubljen in eden najbolj plodnih avtorjev za otroke v Angliji ta hip. Njegove knjige so še vedno trdno (čisto zares!) zasidrane na vrhovih mednarodnih knjižnih lestvic, prejele so številne nagrade, za svojega pa so ga takoj vzeli tudi slovenski bralci – osvojile so jih Babica barabica, Mihec milijarder, Zlobna zobarka, Tiranska teta, Mišburger, Dedkov veliki pobeg in serija Vsi ti obupno obupni otroci. Vse knjige je ilustriral priljubljeni Tony Ross.

Recenzija Bukla

Britanskega komika in pisatelja za mladež Davida Walliamsa pogosto primerjajo z Roaldom Dahlom, kar ni povsem privlečeno za lase. Njegove knjige so namreč polne nenavadnih zapletov, simpatičnih junakov, odurnih nasprotnikov, nepredvidljivo dogajanje pa poganjajo vedno nove zamislice. Knjiga Ati v zagati ni nič drugačna, v njej spremljamo ljubeč odnos med enajstletnim Francijem in njegovim očetom Dragom, ki je profesionalni avtomobilski dirkač, dokler v nesreči ne izgubi noge, kar ga stane kariere in s tem tudi finančne preskrbljenosti. Oče in sin se komaj prebijata iz dneva v dan, dokler se ne pokaže priložnost, ki pa je za oba nevarna. Zabavna knjiga, polna akcijskih prizorov, v kateri spoznamo pisano paleto likov, bo prepričala tako stalne Walliamsove oboževalce kot tudi tiste, ki se v njegov domišljijski svet podajajo prvič.

Veronika Šoster, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...