Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bine in milinci

Ana Barič Moder, Roald Dahl
Bine in milinci
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5254-5
Naslov izvirnika Billy and the minpins
Leto izdaje izvirnika 1991
Ilustracije Quentin Blake

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
112 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pogumni deček Bine kljub materini prepovedi odide raziskovat gozd in se sreča z nenavadnimi drevesnimi bitji, majhnimi kot vžigalice, ki jih junaško rešuje pred požrešnimi pošastmi. Tako se začne napeta dogodivščina, polna humorja ...

Knjiga je prvič izšla kmalu po smrti Roalda Dahla, leta 1991, z ilustracijami Patricka Bensona. To je bilo njegovo zadnje delo, ki pa ga v slovenščini še nismo brali. Po skoraj tridesetih letih je knjigo z novimi ilustracijami opremil Quentin Blake in tako dopolnil brezčasni opus enega najbolj priljubljenih pisateljev za otroke na svetu. Čudovita knjiga, ki bo navdušila male in velike bralce!

Recenzija Bukla

Kdor v sebi skriva še vsaj malo otroka, prav dobro ve, da je najbolje početi prepovedane reči. Tudi Bine je prepričan, da mu mama ne pusti skozi vrtna vrata proti gozdu zgolj zato, ker se tam skrivajo najrazburljivejše reči. Zato jo nekega dne popiha tja, da bi sam preveril. In res. Med vejami velikanskega drevesa, kamor se je zatekel pred neznano zverjo, se pred Binetom nenadoma odpre veliko majhnih okenc in skoznje pokukajo kot vžigalice majhni obrazki. Izkaže se, da so drobna bitja simpatični milinci, ki v gozdu živijo čisto svoje življenje in prijateljujejo s pticami. Tudi to mojstrsko domišljijsko pripoved je kot zadnjo v seriji Dahlovih zgodb, ilustriral priljubljeni Quentin Blake. Za vse, ki verjamemo v čarovnije.

Renate Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...