Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bo res vse v redu?

Cvetka Sokolov
Bo res vse v redu?
24,95 € 24,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Zbirka Prva z(o)renja
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-376-7
Ilustracije Marta Bartolj
Urejanje Tina Bilban

Založnik o knjigi

Kratek ilustrirani roman skozi perspektivo desetletnega Bora premleva medosebne odnose v družini. Ko je bil Bor še malček, je njegov oče spoznal Filipa, novinarja in navdušenega hribolazca, in se zaljubil. Starša sta se ločila, a sta še vedno dobra prijatelja, predvsem pa ljubeča starša. Le babica Milena, očetova mama, se nikakor ne more sprijazniti z očetovo odločitvijo. Z očetom in Filipom skoraj ne govori, pa čeprav jih veže marsikaj, med drugim ljubezen do hribolazništva. In prav v neizprosnih gorah, kjer se babica Milena in Bor, kljub babičinim izkušnjam in znanju, znajdeta v hudih težavah, se mora babica soočiti s svojimi predsodki. Kaj, če ne najdeta poti iz megle? Kaj pa, če bi po melišču na svojih pohodih v gore zdrsnil Gorazd, Borov očka, in končal v prepadu? Bi si babica lahko odpustila, da vsa ta leta ni govorila z njim? Bi res vedel, da ga je imela vseeno rada?

Bor se z babi Mileno za nekaj dni odpravi v gore. Babi je izkušena planinka, a je majhna nepozornost dovolj za zdrs po melišču, vreme pa se lahko v gorah hitro spremeni. Bora pa ne skrbi le gora. Ponoči je slišal grozen prepir med mamo in babico. Zdaj bolje razume, zakaj babi očija nikoli ne obišče, čeprav je njen sin. Bo babica našla pot nazaj? Bo res vse v redu?

»Ko se nad goro popolnoma nepričakovano spusti megla, babica spozna, da vsega v življenju, kljub znanju in izkušnjam, pač ne moremo predvideti. Včasih smo primorani sprejeti to, kar nam pride naproti, čeprav je daleč od idealnega ali vsaj pričakovanega.« Dr. Barbara Kreš

Recenzija Bukla

Cvetka Sokolov tudi v tej svoji knjigi nastavlja ogledalo družbi. Knjigo lahko berejo tako bralci rosnih let kot tisti, ki imajo lase že prepredene s srebrnino, in vsi vmes. Tekoča zgodba nas vabi k pogovoru po branju – le-teh ob njej zagotovo ne bo manjkalo. V večtematski knjigi je v prvi vrsti na izjemen način predstavljena tema istospolnega partnerstva in družine ter družbe, ki se (ne)sooča z njo. Tu je tudi pomembna tema skupne hoje v hribe in povezovanja mlajše in starejše generacije, ki se pač ne more zgoditi po družbenih omrežjih, ampak skupne hoje in skupnih realnih doživetij in skupnega preživetega časa ter soočenja z realnostjo. Knjigo absolutno priporočam za skupna in tudi individualna branja in premišljevanja, za vpogled vase, ki ga zna pisateljica tako spontano odpreti in za njim nevsiljivo stati. Tudi spremna beseda dr. Barbare Kreš je zelo povedna, med drugim zapiše: »Sprejeti istospolno usmerjenega otroka ni stvar odločanja, gre za dolžnost (podčrtala SB). Za to možnost se odločimo, ko se odločimo za otroka. Pripravljeni moramo biti sprejeti to, kar bo s seboj prinesel. Naloga staršev je, da otroku pomagajo, da si upa biti pristen ter iskren in da se zmore sprejeti v vsem, česar ne more spremeniti.« Zelo priporočam!

Sabina Burkeljca, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...