Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bober Bor

Andrej Rozman Roza
Bober Bor
5,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2219-7
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Zvonko Čoh

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 22 cm
420 g
40 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bober Bor se v živalskem vrtu počuti zdolgočasenega in utesnjenega, zato izkoristi prvo priložnost in pobegne. A življenje na svobodi prinaša številne nevarnosti in tudi Bor mora prestati marsikatero preizkušnjo, da bi se stvari srečno iztekle. Veličastna pustolovščina, ki med drugim spregovori tudi o moči umetnosti.

Andrej Rozman Roza (1955) je eden najizvirnejših in najbolj vsestranskih sodobnih ustvarjalcev za odrasle in otroke na Slovenskem. Dolga leta je sodeloval v alternativnem Gledališču Ana Monro, leta 2003 pa je ustanovil Rozinteater, v katerem izvaja svoja dela. Za pesniški knjigi Črvive pesmi (1998) in Uganke 100 1 (2008) je prejel Levstikovo nagrado, leta 2010 pa tudi nagrado Prešernovega sklada.

Zvonko Čoh (1956) sodi že vrsto let med najbolj priljubljene slovenske ilustratorje. Ilustriral je vrsto slikanic, kot so Enci benci na kamenci, tri slikanice o Kekcu, slovenski ljudski pravljici Hudičeva volna in Od lintverna ter Mali rimski cirkus in Urška Andreja Rozmana Roze, za katero je leta 2011 prejel nagrado Kristine Brenkove. Z Rozo sta nazadnje sodelovala pri zgodbah o Čoflih.

Recenzija Bukla

Čoh in Roza, priljubljena ustvarjalna naveza, sta tokrat v okviru projekta »Knjige za vsakogar« mladim bralcem pripravila zabavno ilustrirano zgodbico o radovednem bobru iz naslova. Bor s svojo družino živi v malem jezercu sredi živalskega vrta. Kljub lagodnemu življenju pa je nesrečen, saj ne pozna svobode in sveta izven ograde, zato nekega dne pobegne. In začne se njegova življenjska avantura. Sreča psa Tigra, pet zvedavih rac, pižmovke iz Ljubljanice, pobegne pred lumpoma, ki sta ga hotela speči na žaru, in se spoprijatelji s prijaznima glasbenikoma Julijem in Avgusto ter si v potoku ob njuni hiši lahko ustvari nov dom.

Renate Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...