Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čenčarija

Tone Pavček
Čenčarija
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-377-4
Ilustracije Kostja Gatnik
Spremna beseda Igor Saksida
Urejanje Nika Susman

Založnik o knjigi

Legendarna pesniška zbirka za otroke tokrat v barviti podobi – kot pred desetletji, a vendarle drugačna. Ob njej so odraščale generacije, zdaj smo jo približali otrokom 21. stoletja.

Avtor spremne besede dr. Igor Saksida pravi, da je namenjena: »Vsem čenčačem, starim od pet do sto pet let, ko se skupaj podajajo po stezicah te čudežne dežele. Njena sestava izžareva radost radovednega otroka, ki se sprašuje: Kaj je kaj? Kdo je kdo? Za kaj je kaj? Odgovori so po Pavčkovo humorni in po Gatnikovo zakrito nazorni, saj Čenčarija vendar ni dežela resnežev, o ne, to pa ne!«

Recenzija Bukla

Pavčkova legendarna zbirka otroških pesmi z ilustracijami Kostje Gatnika je ob izidu leta 1975 dvignila veliko prahu, saj so mojstrovo razkošno igrivo pesniško čenčanje in Gatnikove duhovite, vizualno močne stripovske ilustracije to pesniško slikanico naredile drugačno od vseh sočasnih. Polet domišljije obeh ustvarjalcev je začaral odrasle, da so se ob čenčavih rimah hahljali, tudi kadar ni bilo poleg malčkov, čenčače pa, da so drseli s prstki po ilustracijah, tudi kadar jim ni nihče bral. Novi ponatis je natančen posnetek prve izdaje. V njem je 43 pesmic zbranih v štiri sklope. Prvi predstavi deželo Čenčarijo, naslednji trije pa bralca ponesejo na vožnjo s pisanim vlakom pesniških odgovorov na nikoli končana vprašanja »kaj je kaj«, »kdo je kdo« in »za kaj je kaj«. In tudi še po vseh desetletjih velja, da kdor vzame vsaj ščepec te vesele čenčarije, bodo pri njem »pusteži debeli« in »grdogledci okoreli« za vekomaj opleli.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...