Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čoharije

Zgodbe, pesmi in uganke s podobami Zvonka Čoha
Hans Christian Andersen, ... [et al.]
Čoharije
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sončnica
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4255-3
Ilustracije Zvonko Čoh
Prevod Kristina Brenkova, ... [et al.]
Spremna beseda Milan Erič
Izbor in urejanje Zvonko Čoh, Irena Matko Lukan, Jasna Merc, Pavle Učakar
Dodatna besedila Andrej Rozman Roza

Založnik o knjigi

Nepozabne umetnine najbolj zabavnega in hudomušnega ilustratorja pri nas v knjigi pravljic, pesmic in ugank.

V novih Čoharijah se razpira bogastvo likovnega sveta Zvonka Čoha, enega naših najvitalnejših ustvarjalcev, ki otroke in odrasle znova in znova vabi k skupnemu raziskovanju in uživanju. Noro dobra knjiga.

Izbor legendarnih besedil za otroke – domačih in tujih avtorjev: pesmi, zgodbe in uganke Anje Štefan, Andreja Rozmana Roze, Miroslava Košute, Kajetana Koviča, Toneta Pavčka, Miklavža Komelja …; Andersenova Bedaček Jurček in Svinjski pastir, Obuti Maček bratov Grimm. Ljudske pravljice in pesmice: Hudičeva volna, Od Lintverna, Peteršiljček, O osličku, ki je šel pogledat svet (angleška ljudska), Zajčkova svatba (bolgarska ljudska), Tista od petelina, Enci benci na kamenci …

Recenzija Bukla

V skoraj štiristostranski veliki slikanici so zbrane zgodbice, pesmi, uganke in pravljice priljubljenih domačih (in tujih) avtorjev, ki jih vse družijo ilustracije Zvonka Čoha, dobitnika številnih nagrad in ustvarjalca, ki s prepoznavnim humornim naturalizmom bogati domači umetniški prostor. »Zvonko Čoh. Tako zvočno zveni ime človeka, ki že več kot pol stoletja čoha po papirju z vsemi mogočimi čopiči, barvicami, svinčniki, pasteli, kredami in bogsigavedi še s čim,« se začne spremna beseda te velike barvne monografije, ki je lepo zaokrožila pravkar obeleženo avtorjevo šestdesetletnico. Čoh je zagotovo med bralci, malimi in velikimi, najbolj znan po desetinah knjig, ki jim je vdahnil svoje značilne barvne mojstrovine in poleg klasičnih in sodobnih domačih junakov (Teta Magda, Kekec in Bedanec, Urška, Grdavši, Cefizelj, Čofli, Kuzma …) upodobil in oživil tudi Andersenove (Bedak Jurček) in Grimmove (Obuti maček). Vendar njegova ustvarjalnost sega še onkraj meja knjižnih platnic, saj vzporedno ustvarja tudi kratke risane filme (Poskušaj migati dvakrat, Poljubi mehka me radirka), je soavtor prvega celovečernega risanega filma (Socializacija bika), dela stripe in sodeluje pri različnih oblikah vizualnih komunikacij. Milan Erič je zanj zapisal, da »v vsakem bitju, v vsakem predmetu, stvari in pojavu vidi dušo. Vsem nariše oči, nos in usta, zato so v njegovih ilustracijah poosebljeni celo kamni, planeti, špageti, oblaki, veter … in celo prazen nič.« Veseli smo, da je vsaj del njegovega pisanega domišljijskega sveta na voljo tudi bralcem.

Renate Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...