Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čudežna bolha Megi in hrček Marjan

Desa Muck
Čudežna bolha Megi in hrček Marjan
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Čudežna bolha Megi
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3298-1
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Maša Kozjek
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
270 g
64 strani
Tip knjige
otroške zgodbe v serijah
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Žival prinese v hišo veselje pa tudi skrb in odgovornost. Tu priskoči na pomoč čudežna bolha Megi, ki o živalih zelo veliko ve in jim zna poiskati prave lastnike. Čisto na koncu dobi besedo še veterinarka, ki o vsaki živali pove marsikaj zanimivega in koristnega.

Lena in Pavel sta si strašno želela hrčka. Željo jima je izpolnil Božiček. Takoj ko je prišel v hišo, so se začeli prepiri in hrček Marjan je od strahu pobegnil v svet … Le kdo bo drobcenemu hrčku pomagal v ogromnem prostranstvu sveta?

Desa Muck je za zbirko Anica dobila Levstikovo nagrado in kar petkrat priznanje Moja najljubša knjiga. Čudežna bolha Megi je njena druga zbirka za otroke. Namenjena je otrokom od petega leta dalje in njihovim staršem.

Recenzija Bukla

»Ljudje se motimo, če mislimo, da si sami izberemo domačo žival. V resnici si one izberejo nas, pri tem pa jim pomagajo čudežne bolhe, take, ki slišijo tudi na ime Megi«, je v uvodu v osmo knjigo te zbirke zapisala priljubljena Desa Muck. Hrček Marjan se je kot božično darilo znašel pri Leni in Pavletu, ki pa sta se zaradi njega sprla že prvi dan in drobna živalca je pobegnila na cesto. Med svojim begom je Marjan srečal prijazne krte, poljskega zajca in se spoprijateljil z ljubkim mačkonom, ki mu je rešil življenje, vse dokler se ni odločil za novega in bolj prijaznega lastnika.

Renate Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...