Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čudežna bolha Megi in zajček Branko

Desa Muck
Čudežna bolha Megi in zajček Branko
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Čudežna bolha Megi
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2680-5
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Maša Kozjek

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
280 g
64 strani
Tip knjige
otroške zgodbe v serijah
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Žival prinese v hišo veselje pa tudi skrb in odgovornost. Tu priskoči na pomoč čudežna bolha Megi, ki o živalih zelo veliko ve in jim zna poiskati prave lastnike. Čisto na koncu dobi besedo še veterinarka, ki o vsaki živali pove marsikaj zanimivega in koristnega.

Medtem ko bolha Megi spi, se zgodi katastrofa. Občutljivega zajčka Branka dobi za svoj peti rojstni dan razvajena Metka. Ubogi zajček! Bo Megi lahko popravila napako in našla Branku pravega lastnika?

Desa Muck je za zbirko Anica dobila Levstikovo nagrado in kar petkrat priznanje Moja najljubša knjiga. Čudežna bolha Megi je njena druga zbirka za otroke. Namenjena je otrokom od petega leta dalje in njihovim staršem.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Čudežna bolha Megi in zajček Branko in Čudežna bolha Megi in bernardinec Karli)

Dobrih deset let po priljubljeni Anici je Desa Muck, ena najbolj branih domačih mladinskih pisateljic, začela novo serijo za otroke, starejše od pet let. V vmesnem času so njene hčere odraščale in Desa je pisala o najstniških težavah in dozorevanju, a ni pozabila na pogoste želje majhnih otrok po domačih živalih. Prvi dve knjigi iz zbirke Čudežna bolha Megi govorita o hišnem zajčku, ki ni primeren za vsakega otroka, in o pasjem štirinožnem prijatelju, ki je prav poseben junak. Nabiti sta s pozitivno energijo, čudovito ilustrirani in opremljeni s strokovnim mnenjem veterinarja. Moja hči, drugošolka, je najnovejšo knjigo Dese Muck opisala takole: Čudežna bolha Megi in zajček Branko. Metka in njena mama sta šli v trgovino za domače živali. Metka si je za svoj peti rojstni dan izbrala zajčka Branka. Grdo je skrbela zanj. Čudežna bolha Megi je pazila, da vsi ljudje dobijo pravo domačo žival. Odhitela je k Metki domov, pomagal pa ji je stari pes Zak. Tam je bolha Megi videla, da je zajček opraskal Metko, zato ga ni hotela več imeti. Podarila ga je prijatelju Simonu. Potem si je zaželela psa, na srečo pa jo je mama prepričala za ribico. V resnici se je težava tako rešila sama. Če vas zanima še več, preberite knjigo. Zoja Rugelj, 8 let

Renate Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...