Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gindur

Jerca Pavlič
Gindur
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ekslibris
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6838-86-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Katja Potokar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16,5 cm
380 g
158 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
leposlovje > fantazijski roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Gindur je svet, poln skrivnosti. Vanj še ni vstopil tujec in iz njega še ni izstopil noben Gindurec. Čeprav so nekateri poskušali, so se jim noge vedno obrnile in jih prinesle nazaj domov. Na obronku kraljestva je stal strašljiv kraljevi grad črnikaste barve in imel je sedem lepljivih stolpov.
Na prečudni kraj sta vodili dve poti: polžasto zavita steza in - kot pravijo - neraziskani podzemni labirint.

Recenzija Bukla

V kraljestvu Gindur, kamor razen Gindurcev še ni stopila druga noga, vlada ne prav priljubljeni kralj Markir, ki je obseden z brokolijem. To zelenjavo je velel posaditi po vseh poljih, a ko jo je nekoč napadel brokoložer, je kralj Markir zaukazal zapreti vse meje kral­jestva. A vanj se je vendarle dalo priti: med drugim po zapletenem in skrivnem labirintu, za katerega je vedel tudi stari in večno zlovoljni čarovnik Sigurd. Ker so mu življenjske in tudi čarovniške moči že skorajda pošle, je v labirint poslal dvojčka Riba in Tuna, strastna bralca knjig. Jima bo uspelo najti pot iz podzemnega labirinta vse do gradu ter ob tem rešiti vse uganke? Bosta za povrh zmogla najti tudi čarovir, posebno čarovniško moč, ki jo čarovnik Sigur tako zelo potrebuje? Uf, koliko izzivov ju čaka na njuni poti! Zabavna zgodba buri domišljijo in mladega bralca vabi v kraljestvo vseh mogočih dogodivščin.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...