Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gnusna kalnica

Andrej Predin
Gnusna kalnica
21,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Morfem
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6840-91-0
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Adriano Janežič
Urejanje Helena Kraljič

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21,5 cm
520 g
52 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba, ki je pred vami, vabi k zabavnemu branju, ki ne skopari s šalami in sočnimi prigodami. Prebivalci divjega odlagališča Gnusna kalnica se znajdejo na robu prepada. Neustavljiva narava začne vdirati v njihovo kraljestvo smeti in smradu. K sreči se s potovanja po svetu vrne junaška podgana Bernarda s svojim zvestim spremljevalcem ščurkom Leonom. Skupaj se odpravita na napeto pustolovščino, da bi rešila svoj dom in njegove prebivalce. Po spletu okoliščin pa odkrijeta, da je narava v resnici njuna zaveznica.

Recenzija Bukla

Po uspešnih delih za odrasle (Na zeleno vejo in Učiteljice) se avtor podaja na polje ustvarjanja za otroke. Zabavne šale in prigode smrdljivih prebivalcev divjega odlagališča smeti, podgane Bernarde, krta Roberta, ščurka Leona in drugih junakov, mlademu bralcu predstavijo življenje na smetišču iz zornega kota, ki ga doslej gotovo niso bili vajeni. Njihov dom, ki ga sami ljubko imenujejo Gnusna kalnica, je v veliki nevarnosti. Ljudje so se odločili za čistilno akcijo in zgleda, da bodo odstranili vso nesnago iz gozda. Še dobro, da mati narava vedno poskrbi za preživetje svojih prebivalcev.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...