Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gospa s klobukom

Maša Ogrizek
Gospa s klobukom
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Deteljica
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4254-6
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Tanja Komadina
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 21,5 cm
680 g
117 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Gospa Ljudmila, upokojena učiteljica šivanja in izjemno nenavadna gospa, se je s kovčekmobilom in Aro Bello odpravila na potovanje, polno zabavnih dogodivščin. Brez zavor, dvakrat preveč in pol premalo, je pripotovala v nenavaden kiosk, nadaljevala pot skozi gozd, ugotovila, da kdor le molči, lahko znori, se naučila plavati in vzljubila morje ter se na koncu vrnila k svojemu prijatelju gospodu Blazniku. Ugotovila je, da je življenje piknik. Besedilo in slike vznemirjajo domišljijo in nas spravljajo v smeh.

Mašo Ogrizek (1973) poznamo kot avtorico knjižnih recenzij, v zadnjih letih pa je izšlo tudi nekaj njenih slikanic in stripovski album. Slikanica Slon na drevesu je bila leta 2014 nominirana za nagrado Kristine Brenkove. Objavlja tudi v revijah Ciciban in Galeb.

Tanja Komadina ustvarja predvsem na področju ilustracije in stripa. Strip Fino kolo je uvrščen v katalog Bele vrane (2015). Knjige ilustrira že od leta 2009. Redno objavlja v revijah Ciciban in Cicido.

Recenzija Bukla

Nekega dne se je gospa Ljudmila, upokojena učiteljica šivanja, naveličala zgolj sanjarjenja o potovanju v daljne dežele. V stari kovček je spakirala najnujnejše stvari (rožaste bluze, volnene hlače, flanelaste spalne srajce, ponev, lonček, napolitanke, nočno lučko in nekaj knjig) in se pogumno odpravila v širni svet. Na železniški postaji se je poslovila od svojega prijatelja Blaznika, ki ji je v spomin poklonil klobuk in rekel: »Kamorkoli boš položila svoj klobuk, bo odslej tvoj dom.« Sed la je na rdeči kovček, zagnala pedale in se s papigo Bello na rami zapodila po makadamski cesti. Enkrat jo je zaradi prevelike hitros ti ustavil policist, srečala je gostoljubno gospo Bredo in ji pomagala poiskati izgubljeno sestro, fantič iz kioska v nekem mestu ji je na kovčekmobil namontiral belo in rdečo lučko, pa zeleno trobljo in potovalni maraton sta iznajdljivi junakinji tako nadaljevali v nedogled … Neobičajne dogodivščine, ki izrisujejo avtoričino bogato domišljijo, izvirno opremljene s humornimi ilustracijami, nudijo velik knjiž ni užitek in dokazujejo, da Ogrizkova po treh slikanicah (Sinje rdeča (2013), Slon na drevesu (2014), Krasna zgodba (2017)) in enem stripu (Ko-Ko-Krišna, 2016) resno vstopa na polje ustvarjanja otroške in mladinske literature.

Renate Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...