Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Henrikin strešni vrt

Čudež na Zakrivljeni sedmici
Albert Wendt
Henrikin strešni vrt
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7047-38-7
Naslov izvirnika Henrikes Dachgarten
Podnaslov izvirnika Das Wunder auf der Krummen Sieben
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Linda Wolfsgruber
Prevod Alexandra Natalie Zaleznik
Urejanje, prevod in dopolnitev Jana Bauer

Povej naprej

Založnik o knjigi

Na strehi hiše na Zakrivljeni ulici 7 iz kupčka mahu nenadoma zrasteta dve brezi. In kjer že nekaj raste, zraste še več: počasi tam nastane pravcati strešni vrt. Hene, malce čudaški krovec, in Henrika, dvanajstletna deklica, na streho tovorita zemljo, prinašata cvetlice in skrbno negujeta zeleni kotiček. Vse se zdi mirno in popolno. Toda pod streho iste hiše gospa Ciper načrtuje, kako bi izbrisala vrt z obličja hiše in znova vzpostavila prejšnji red …

o avtorju

Albert Wendt se je rodil leta 1948. Že vse življenje živi v vasici blizu Leipziga. Po opravljeni maturi je delal kot kurjač, ključavničar, rokoborec, traktorist, vojak, kulturni antropolog, odrski delavec in pesnik. Piše aforizme, pesmi, radijske igre, zgodbe za otroke in gledališke igre. Za Henrikin strešni vrt je leta 2019 prejel avstrijsko nagrado Österreichischer Kinder- und Jugendbuchpreis, radio Deutschlandfunk pa je knjigo uvrstil med sedmerico najboljših knjig za mlade bralce.

Recenzija Bukla

Henrika in njen čudaški prijatelj, debeli krovec Hene, stanujeta v večstanovanjski stolpnici z ravno streho. Nekega dne deklica in njen odljudni prijatelj tam najdeta kepico mahu. Na njej kar čez noč zraseta dve nežni brezi. Hene se sprva praska po buči, nato pa prične prinašati lonce, zaboje zemlje in kar je še potrebno, da s Henriko ustvarita strešni vrt. Čudežna zaplata zelenine privabi metulje, nato pa še ljudi: dva dimnikarja, ljubko učiteljico, železnega velikana in fanta, ki se sprehaja po strehah. Nazadnje druščino preseneti divja raca, ki si na strešnem vrtu uredi gnezdo. Toda spodaj v hiši živi stikljiva gospa Ciper, ki kar naprej zamahuje z metlo in škropi s smrdljivimi čistili. Hene trdi, da se je prej pisala Coper, da je prava čarovnica. In tudi je! Čarobna knjiga bralca povabi v vzporedni svet skrivnih vrtov, kjer so barve bolj žarke, vonji bolj dišeči, nevihte bolj divje, ljudje bolj srčni in dogodivščine lepše.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...