Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Instagramerka

Annette Mierswa
Instagramerka
19,75 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Zbirka Na robu
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-328-3
Naslov izvirnika Instagirl
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Mateja Malnar Štembal
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
280 g
196 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Isi je bila pravzaprav kar zadovoljna s svojim življenjem - do ločitve staršev. Naenkrat je bilo vse drugače. Komu sploh še lahko zaupa? Tudi ona se je spremenila. Vsaj za kratek čas se je spet počutila dobro, ko ji je sošolka Kim odprla bleščeč svet majhnih virtualnih stvaritev ličenja in fotografije, s katerimi je Isi sprožila poplavo všečkov na Instagramu. A se je hkrati znašla v čustvenem vrtincu, v katerem se je morala soočati z zavistjo, zamerami, ljubosumjem, drogami, lažmi, anoreksijo, prijateljstvom, zaupanjem, uporom, kriminalom, normalnostjo ...

Recenzija Bukla

Isi vse pogosteje spleza s slušalkami na glavi na streho, kjer gleda v zvezde. Tako lahko presliši kričanje očitkov, s katerimi se obmetavata njena starša. Sledi ločitev, ki v občutljivi najstnici zlomi vero v varnost odnosov in ji izmakne čustveno bližino s staršema. Ko se ji zamajejo tla pod nogami, najde sorodno dušo v Kim, novi sošolki, ki živi le za svojo instagramsko podobo. Kim jo prepriča, da potrebuje novo telo, drugo družbo, podobo drzne mrhe in novo ime – Easy, da bo dobila čim več instavščekov. Ker le tako veš, da obstajaš. Sproži se grozljivo drsenje plazine, ki Easy pahne v roke posiljevalcu in na rob anoreksične smrti. Sporočilo čustveno napete zgodbe je optimistično in jasno – umikanje pred težavami in beg v virtualnost ni prava pot. Prava pot je osmišljanje realnosti in vzdrževanje pravih prijateljstev. Roman je primeren že za tiste, ki šele vstopajo v najstništvo, pa tudi za tiste, ki ne bi smeli pozabiti, kako je, ko si najstnik.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...