Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lenartovih prvih pet

Jože Snoj
Lenartovih prvih pet
24,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-103-9
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Suzi Bricelj
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
120 g
343 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Delo opisuje prvih pet let življenja glavnega junaka Lenarta. Dečka avtor vpne v družinsko (in vrtčevsko) okolje, v katerem se mu dogajajo precej vsakdanje reči, ki jih popiše docela realistično, a tako duhovito in v tako simpatičnem tonu, da postanejo nekaj posebnega. Posebej je treba izpostaviti tudi jezik, ki je, sploh v dialogih, poseben, otroški oziroma enostavno Lenartov. Tako jezik kot Lenartove domislice delujejo povsem avtentično, kar ne čudi, saj je avtor izhodiščne ideje črpal iz dejanskega dnevnika mame nekega dečka, v katerega si je beležila smešne ideje in besede svojega sina. Za večinoma vinjetne ilustracije je poskrbela priznana in nagrajevana ilustratorka Suzi Bricelj, ki zna imenitno združiti realistično ilustracijo z duhovitimi detajli, kakršni pritičejo duhovitemu besedilu.

Recenzija Bukla

Tale Lenart je pa res srečnež! Njegov dedek je nanizal tako ljubeče zgodbice o njegovih prvih petih letih življenja, da bo fantič upravičeno ponosen nanje tudi pozneje, ko bo odrasel. Za povrh njegov dedek ni čisto navaden dedek: pisatelj je, ki svoji družini rad trosi zanimive zgodbice. Kot so, denimo, te o vnučku Lenartu, ki jih ima (vsaj) toliko za ušesi kot njegov dedek. Bralec med prebiranjem spozna prikupnega dečka, ki trdi, da bo imel nekoč dvanajst žena in dvanajst otrok, vsak teden bo kupil sedem novih avtov, namesto v službi pa bo raje ves čas na bolniški, ker je to po njegovem ena prav fina reč! Jože Snoj je ustvaril otroško-mladinsko delo, ki je prikupno branje za vse generacije. Pisatelj očara bralca tako s humorjem kot z jezikom, ki izžareva dobro poznavanje otroškega sveta, nabitega z domišljijo in izvirnimi skovankami.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...