Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lipko in svetovni prvaki

Primož Suhodolčan
Lipko in svetovni prvaki
16,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba DZS
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-02-0655-2
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Gorazd Vahen
Urejanje Andreja Kavčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 21 cm
400 g
24 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Najbolj košarkarska knjižna ekipa se vrača! To poletje Lipko in ekipa potujejo na svetovno prvenstvo.

»Kakšno prvenstvo je to?«

»Največje za košarko!« mu je odgovoril Štor. »Na to tekmovanje pridejo drevesa z vsega sveta! Kdor je najboljši tam, je najboljši na tem planetu! In v vesolju! In še povsod drugje! Vsi se naj zberejo!«

V ekipi za svetovno prvenstvo bodo poleg Lipka in Roka tudi priljubljeni junaki iz prvega dela, bor Borči, macesen Cene, hrast Rastko, in seveda tudi Štor, tokrat v vlogi trenerja.

Kako pa bodo Lipko in ostali junaki prišli do sončne dežele čez veliko morsko jezero? Kje v sončni deželi poteka prvenstvo? Jim lahko pri iskanju pomagata dedek Luis in Anita? In kdo so motorni lubadarji, ki grozijo, da bodo preprečili prvenstvo?

Pridruži se Lipku in prijateljem na nepozabni dogodivščini!

Recenzija Bukla

V teh dneh, ko je že znano, da so se slovenski košarkarji v Španiji uvrstili med osem najboljših ekip na svetu, je branje drugega dela priljubljene slikanice še posebej navdihujoče. Prikupni Lipko, košarkarski simbol, ki se je rodil pred dobrim letom dni in na tekmah spodbujal domače igralce in navijače, v prvi slikanici (Lipko in KošoRok) pa delal družbo osamljenemu dečku Roku, je tudi v drugo zelo aktiven. Povabljen je bil na svetovno prvenstvo, na tekmovanje, kjer se bodo v košarki pomerila najboljša drevesa iz vsega sveta. Družno so se naši znanci iz prvega dela, iglavci in listavci, podali na pot in mimogrede pred poseko rešili še manjšo dolino. Potem se je prvenstvo začelo. Dobili smo novo nepozabno doživetje zdaj že uigranega pisateljsko-ilustratorskega dvojca. Super.

Renate Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...