Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mala pošast Mici

Majda Koren
Mala pošast Mici
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Deteljica
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-2778-9
Ilustracije Jelka Godec Schmidt
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 21,5 cm
470 g
54 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Moja najljubša igrača je pošast Mici. Ima velike oči in mehko dlako, nima očal. Spi v škatli za čevlje. Dobil sem jo za rojstni dan. Podaril mi jo je stric Zlatko. Včasih je zelo sitna, a je ne moreš izključiti, ker ni na baterije.

Pisateljica Majda Koren je za knjigo z ilustracijami Matjaža Schmidta Mici iz 2.a leta 2011 dobila Levstikovo nagrado. Že pred leti je opisala Micine predšolske dni v kratkih zgodbah, ki so zdaj z novimi ilustracijami Jelke Godec Schmidt zbrane v tej knjigi. Malo pošast Mici bodo vzljubili že predšolski otroci, saj se bodo neizmerno zabavali ob njeni otroški razigranosti in prisrčnosti. Starejši otroci, ki Mici že poznajo, pa bodo uživali, ko bodo brali, kaj vse je počela Mici, ko je bila še majhna.

Recenzija Bukla

Mali Šimen za svoj rojstni dan dobi nagajivo pošast Mici, ki mu pogosto ušpiči kakšne stvari. Igra se, da leti z dežnikom, telefonira, se šminka in druge reči. Nekoč pa se zgodi, da Mici pade iz Šimnovega nahrbtnika in se izgubi. Hodi po ulicah, zaide v kino, spozna psičko Ajko, radovedno pokuka v glasbeno šolo. V veleblagovnici jo zabavajo tekoče stopnice, pride tudi v gledališče, kjer prespi med lutkami, in naslednji dan pred šolo pričaka Šimna. Za vse njene norčije pa boste morali prebrati celo knjigo.

Zoja Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...