Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Med ribami!

Svinčnik profesorja Plombe knj. 2
Nina Hundertschnee
Med ribami!
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-330-6
Naslov izvirnika Zwischen Fischen!
Podnaslov izvirnika Professor Plumbus Bleistift #2
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Iris Hardt
Prevod Aleksandra Ardalić
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 16 cm
210 g
80 strani
Tip knjige
otroške zgodbe v serijah
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Hana in Henri se naenkrat znajdeta globoko pod vodo med ribami. Na vsem lepem znata plavati kakor ribe in kar je še bolj nenavadno, razumeta tudi njihovo govorico. Tako slišita, da sta policista morska psa v mrežo ujela debelo kosmato ribo! To mora biti maček Karuso! A kako ga bosta rešila?

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Pozor, mumija! in Med ribami!)

Henri najde nenavadno lep svinčnik. Podari ga Hani, najboljši prijateljici, ko pa ona z njim počečka po robu zvezka, se Hana, Henri in Hanin maček Karuzo znajdejo sredi puščave. Čudežni svinčnik tistega, ki z njim riše, prenese skozi čas in prostor! V puščavskem pesku prijatelja zagledata lesketajočo stekleničko, v kateri je duh, ki bi jima izpolnil vsako željo, če ne bi ravno tedaj nadnju pridrvelo krdelo hudo­gledih razbojnikov. Čudežni svinčnik prijatelja in mačka nemudoma ponese stran, toda odloži jih v egipčanski piramidi, kjer po temnih hodnikih postopa ... mumija!?! V zgodbi Med ribami pa sta Henri in Hana zaskrbljena, ker je izginil Hanin ljubi maček. Prijazni sosed profesor Plomba otrokoma pomaga tako, da jima podari svoj čudežni svinčnik, tisti, ki te lahko ponese kamorkoli, če z njim kaj narišeš. Komaj ga Hana stisne v roko, svinčnik prične nekaj kracati, in že se prijatelja znajdeta na morskem dnu. Dihata lahko kot ribe, in ker tudi razumeta, kaj govorijo morski prebivalci, slišita pogovor zlobnih morskih psov, da je »kosmata riba« pri njih v zaporu. Sama bi ljubega mačka težko rešila, a ker imata med morskimi prebivalci prijatelje, se prične napeto reševanje. Zbirka Svinčnik profesorja Plombe bo s svojo napeto zgodbo in prikupnimi barvnimi ilustracijami navdušila začet­ne bralce.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...