Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Migiji migajo

Zgodbarski vodnik za aktivno preživljanje prostega časa
Gaja Kos
Migiji migajo
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-325-5
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Igor Šinkovec
Urejanje Tina Bilban

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
310 g
83 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ata Migi, mama Migi, Cene Migi in Špelca Migi so Migiji. In Migiji strašno radi migajo. Skozi kratke zgodbe spremljamo Migijeve na njihovih potepih, najprej po Ljubljani in njeni okolici in nato po celi Sloveniji. Migiji in njihove dogodivščine so sicer izmišljeni, kraji, kjer plavajo, veslajo, rolajo, kolesarijo, plezajo, tečejo in hodijo v hribe pa ne. Knjigo tako lahko beremo kot zbirko zabavnih zgodb iz življenja aktivne družine ali pa kot vodnik za aktivno preživljanje prostega časa.

Hudomušne kratke zgodbe iz življenja Migijevih, ki svoj prosti čas najraje aktivno preživljajo na svežem zraku. Ko spremljamo njihove zabavne dogodivščine in domislice pa izvemo še, kam se je fino podati na izlet in katero opremo je dobro imeti s sabo, če se želimo tako kot Migiji lotiti različnih aktivnosti. Z zgodbami Gaje Kos se dinamično vseskozi prepletajo prav tako humorne in informativne ilustracije Igorja Šinkovc.

"Branje in miganje v naravi? Zmagovita kombinacija! Simpatične, celovite in sila uporabne ideje. Obvezno branje za vse aktivne družine in tiste, ki bodo to še postale."
- Žiga X. Gombač, mladinski pisatelj, ultramaratonec in ljubitelj miganja v naravi


Več o knjigi:

Recenzija Bukla

Tisti, ki poznamo Gajo Kos, vemo, da je športnica po duši, ki svoj prosti čas najraje preživlja karseda aktivno, in če je le mogoče, v naravi. Zato ni niti najmanj nenavadno, da se je po nekaj izdanih delih za otroke lotila še »zgodbarskega vodnika«, v katerem želi različne športne aktivnosti predstaviti družinam, ki že migajo, pa bi poskusile kak nov šport, in navdušiti tiste, ki šele razmišljajo v tej smeri. Takšna je tudi družina Migijev: ata Migi, ki rad teče v klanec, mama Migi, ki raje teče po ravnem, podmladek Migijev – Cene in Špelca, ki šibata vsepovsod. A ne samo tečejo, Migiji tudi kolesarijo, hodijo v hribe, plezajo, veslajo, smučajo, drsajo, sankajo in še kaj bi se našlo. Včasih to počnejo v Ljubljani, kjer živijo, in njeni okolici, ko je časa več, pa se podajo na izlete po vsej Sloveniji. Avtorica za vsak šport navede več destinacij, nekatere so bolj znane (Rožnik, Stol, Vogel, Bohinjsko jezero), druge manj (gora Deska, prekmurska kolesarska pot Ravenka), opiše opremo, ki je potrebna za posamezen šport, tiste, ki še vedno oklevajo, pa skuša prepričati še s kakšno lokalno posebnostjo, ki jo je vredno videti (črtasti medvedki, jezero v obliki srca) ali pokusiti (prekmurska gibanica, žganci in kislo mleko). Že migate?

Kristina Sluga, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...