Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Muminočkovi spomini

Tove Jansson
Muminočkovi spomini
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Pisanice
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4256-0
Naslov izvirnika Muminpappans memoarer
Leto izdaje izvirnika 1950
Prevod Nada Grošelj
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
350 g
184 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
finsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Serija o dogodivščinah mumintrolov in njihovih gostov finske pisateljice in slikarke Tove Jansson velja za eno temeljnih del svetovnega mladinskega leposlovja. Predlani je ob stoti obletnici rojstva Tove Jansson izšla knjiga Komet prihaja, lani je izšla njena prva knjiga Mumintrolčki in velika povodenj (v švedščini izšla leta 1945), letos pa bomo brali Muminočkove spomine (knjiga je prvič izšla leta 1950, prenovljena izdaja pa leta1968.). Muminočka je napisal svojo neverjetno in osupljivo avtobiografijo – svojo zgodbo pripoveduje Mumintrolu in njegovim prijateljem. Mumini so prisrčna pravljična bitja, nekakšni trolčki. Na prvi pogled so videti kot pomanjšani nilski konji, z belimi krznenimi kožuščki, velikimi gobčki in repi, ki imajo na koncu čopek. Kljub temu da so mumini stari že več kot sedemdeset let, so še vedno očarljivi in se znajo prikupiti tudi današnjim otrokom.

Recenzija Bukla

Za vse muminobčudovalce je tukaj »neverjetna in osupljiva avtobiografija muminočka – o prijateljstvu, pogumu, razumu, junaštvih in neumnostih ter o ljubezni. Muminočka svojo zgodbo pripoveduje Mumintrolu in njegovim prijateljem, muminmama pa je kot po navadi blizu.« V svojem otroštvu je bil muminočka zelo osamljen in nerazumljen muminček, ki je s svojimi modrimi očkami žalostno postaval naokoli, dokler ni srečal pustolovskega uhača Fredriksona in potem so se njegove dogodivščine začele zares. Pomorska popotovanja, reševalski veledosežki, silni viharji, čudovita odlikovanja, zmagoslavna odkritja in vznemirljive reči, ki so se mu dogajale, so v mladih poslušalcih sicer vzbujale nekaj dvomov in pomislekov, a muminočka je bil prav tako dober pisatelj kot tudi dober pripovedovalec in otrokom ni preostalo drugega, kot da mu pobožno verjamejo in prisluhnejo do sklepnih misli njegovih zapisov.
In tako smo, po Komet prihaja in Mumintrolčki in velika povodenj, v imenitnem prevodu Nade Grošelj dobili še tretjo knjigo o teh prikup nih pravljičnih bitjih, ki si jih je omislila finska pisateljica in ilustratorka Tove Jansson (1914– 2001) pred več kot petdesetimi leti. S svojim nežnim humorjem in sočutnim pogledom na svet spadajo seveda med klasike svetovne mladinske književnosti.

Renate Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...