Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na begu

Marek Vadas
Na begu
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Malinc
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6886-58-1
Naslov izvirnika Útek
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Daniela Olejníkova
Prevod Diana Pungeršič
Urejanje Barbara Pregelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21,5 cm
580 g
50 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je poročilo o domišljijski poti dečka in njegovega psa Alana skozi mesta, dežele in celine, na katerih se srečuje s prijateljstvom in zavrnitvijo. Prebivalci mest poosebljajo lastnosti, ki vodijo k predsodkom do vsega tujega in k lagodnemu upravičevanju lastnega nezanimanja za usodo sočloveka.
Razgibane, s slikovitostjo in čarobnostjo prežete zgodbe so se v tej knjigi izvrstno združile z domiselnimi ilustracijami Daniele Olejníkove.

O avtorjih

MAREK VADAS, prozaist, rojen 28. maja 1971 v Košicah. Študiral je estetiko ter slovaški jezik in literaturo na Filozofski fakulteti Univerze Komenskega v Bratislavi, delal je v oglaševanju, trenutno je zaposlen v Literarnem informacijskem centru v Bratislavi. Izvaja tudi terapijo s pomočjo psa. Kar nekajkrat je za daljše obdobje odšel v Afriko, v srednjem in zahodnem delu tega kontinenta (Kamerun, Čad, Gabon, Nigerija) je bil doslej dvanajstkrat. Je svetovalec kralja v kamerunskem kraljestvu Nyenjei. Leta 1994 je za prozno delo Majhen roman (Malý román) prejel nagrado slovaškega Književnega sklada, leta 2004 za Pravljice iz črne Afrike (Rozprávky z čiernej Afriky) nagrado Bibiane, mednarodne hiše umetnosti za otroke iz Bratislave, za najboljšo otroško knjigo leta, in leta 2007 za kratkoprozno zbirko Vrač (Liečiteľ) prestižno slovaško nagrado anasof litera za najboljše prozno delo leta.

DANIELA OLEJNÍKOVÁ, ilustratorka, rojena 17. avgusta 1986 v Bratislavi. Študirala je grafiko in druge medije na bratislavski akademiji za likovno umetnost (VŠVU). Trenutno se ukvarja predvsem z digitalno ilustracijo, ki jo rada zamenja z drugimi tehnikami (linorez, akvarel, akril). Ilustrirala je knjige za odrasle – V lubeničnem sladkorju Richarda Brautigana, pesniško zbirko Vie, čo urobi (Ve, kaj bo naredil) Kataríne Kucbelove, Nevidna mesta Itala Calvina – ter številne knjige za otroke in mladino, denimo O risbi, ki je oživela (O kresbe, čo ožila) Daniela Pastirčáka, 13 Jane Bodnárove (slovenski prevod 2017), Golazišče (Hávedník) Jiříja Dvořáka in avtorsko knjigo Zdravilo za Volkca (Liek pre Vĺčika). Je prejemnica plakete Bienala ilustracij Bratislava 2013. Za ilustracije knjige Na begu je prejela nagrado najlepša knjiga Slovaške 2016 in nagrado zlato jabolko na Bienalu ilustracij Bratislava 2017.

Recenzija Bukla

Čudovito pisana slikanica – ilustratorka je zanjo prejela nagrado za najlepšo slovaško knjigo leta 2016 –, že na prvi pogled razkrije deželo, od koder prihaja dvajset kratkih, a poučnih zgodb. Njihov avtor je več let preživel na srednjem in zahodnem delu afriške celine (Kamerun, Čad, Gibon, Nigerija) in dobro pozna težave tamkajšnjega prebivalstva. Glavni junak z očetom in svojim kužkom Alanom mladega bralca odpelje na nevarno potovanje, pravzaprav na beg iz domače dežele v tuje kraje, kjer ne marajo drugačnih in nikogar ne gane stiska sočloveka. Ganljive zgodbe, ki sedejo globoko v srce.

Beti Hlebec, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...