Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nežno srce

Neža Maurer, Anej Sam
Nežno srce

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Jasa
Zbirka Onežimo svet
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93578-1-1
Ilustracije Boštjan Plesničar

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 24,5 cm
560 g
67 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Po marsičem posebna knjiga, s številnimi presežki.Prvi presežek: Sporočilo je ustvarjeno z redko videno sintezo treh umetniških izrazov - pripovedovanjem Aneja Sama, poezijo Neže Maurer in likovnostjo Boštjana Plesničarja ("Ubranost troedinega avtorstva", kot je v predgovoru zapisal Ciril Zlobec).Drugi presežek: Hudournik čutnosti in prekipevanje ostroumja sta izražena na način, ki pritegne vse - ena plast je dojemljiva otrokom, druga in tretja pritegneta mladostnike in odrasle ...Tretji presežek (če jih omenimo le nekaj): Otroška srca osvaja glavna junakinja Neža, ki ni niti malo fantazijska, nasprotno, povsem realna deklica je. Istovetenje z realno osebo na višji ravni učlovečenosti, pa je najvišji smisel umetnosti - je realna možnost za učlovečenje človeka na višji ravni in popravljanje sveta.Stvaritev, ki bo dolgo nežila in ostroumila.

Recenzija Bukla

Deklica Neža, glavna junakinja knjige, občuteno zaznava tudi najmanjše delčke svojega sveta. Vidi ljudi, ki nosijo skrbi na svojih plečih, spozna, da se vsem ves čas nekam mudi, opazi pa tudi mačka, ki se ji zdi na moč žalosten. Odgovor, zakaj je kosmatinec tako zaskrbljen, ji ponudi deček Samo, ki ga sreča v parku: kdor je povezan z naravo, mu ta pove, vidi in čuti prav vse! In tako Neža pozneje ugotovi, da se je maček užalostil, ker so ljudje začeli podirati stare kostanje, da bi namesto njih rasle betonske stolpnice. Neža s Samovo pomočjo postane še bolj dojemljiva opazovalka, ki začuti veličastnost Narave in spozna vsa njena sporočila. Pretanjena zgodba Aneja Sama je obogatena s preprostimi, a nadvse sporočilnimi pesmicami Neže Maurer, skovanimi v njenem edinstvenem slogu. Vse skupaj zaljšajo čudovite ilustracije slikarja Boštjana Plesničarja, ki je zelo živo upodobil bogastvo besednega sporočila te zgodbe. Ne, to nikakor ni knjiga samo za otroke, čeprav je njena podoba tako slikovita in vsebina tako privlačna, da bodo mladi z užitkom segli po njej. To je namreč pravi pravcati učbenik življenjskih resnic, ki prebuja vest vseh prebivalcev tega planeta in jim prek prikupne zgodbe odpira oči o našem življenju: preživeli bomo le, če bomo omehčali srce in prisluhnili govorici Narave.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...