Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Osel smrčač

Herald Schwinger
Osel smrčač
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Drava
Leto izdaje 2016
ISBN 978-3-85435-797-1
Naslov izvirnika Der Schnarchesel
Ilustracije Christopher Aaron
Prevod Jerneja Jezernik

Založnik o knjigi

Hurski, stari ribič in njegov osel Gurski, sta neločljiva. Oba živita v majhni ribiški vasici Mursko, kjer bi vsi lahko živeli spokojno in mirno življenje, če ne bi bilo oslovega smrčanja. Ko stari Hurski umre, prebivalci Murskega preženejo smrčača ...

Knjiga je napisana v nemškem in slovenskem jeziku.

Recenzija Bukla

Junaka izvirno zasukane zgodbe o prijateljevanju človeka z živaljo sta ostareli ribič Hurski in tudi že odsluženi osel Gurski, ki ima hibo, da med spanjem tako smrči, da se tresejo okna. Prebivalcem vasice Mursko krati spanec, zato po ribičevi smrti sklenejo, da mora k ovcam daleč iz vasi. Gluha nočna tišina pa je še bolj moteča, zato osla pripeljejo nazaj, da je vse spet tako, kot so bili vajeni. Slikanica avtorjev z južne Koroške je dvojezična, tako da se na eni strani začne z besedilom v slovenščini, obrnjena naokoli pa z nemškim. Takšna rešitev je prikladna za okolje, kjer je delo nastalo, saj omogoča obojim otrokom branje brez slovarja in učenje sosedovega jezika.

Iztok Ilich; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...