Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Palček Smuk in zvezde

Jaromír Kincl
Palček Smuk in zvezde
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ocean
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93582-3-8
Naslov izvirnika Rákosníček a hvězdy
Leto izdaje izvirnika 1996
Ilustracije Zdeněk Smetana
Prevod Jurij Souček

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 24 cm
460 g
54 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
češko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dobro skrit v tako gosti megli, da bi jo lahko rezali, leži mali ribnik. Na prvi pogled je popolnoma vsakdanji, če pa bi ga pogledali še enkrat, bi videli, da je pravljični. Zbirka dogodivščin najznamenitejšega palčka vseh časov, kot se ga spomnite iz risank.

Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik. Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko ga zvečer prekrije črno črna tema, se začnejo tam dogajati čudne reči. V vodi najprej zaklokota, ob bregu zareglja, v bičevju nekaj poči, med vrbami zahrešči in šele potem se prikaže Palček Smuk. To je nemiren škrat, radoveden kot miška, ki neučakano opreza tako dolgo, dokler na vodni gladini ne zatrepeta prva zvezda.Neutrudni Palček Smuk, škrat z velikim nosom in sedmimi lasmi na glavi, raziskuje nebo. Zvečer, ko pade mrak, se začnejo njegove pustolovščine z Velikim vozom, Strelcem, Zmajem, Orlom, Rakom, Vodnarjem in Severnico.
V knjigi Palček Smuk in zvezde izveš, kakšna čudesa lahko vidiš na nočnem nebu.

Recenzija Bukla

»Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, leži ribnik Brbotalnik. Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko zvečer nanj leže črno črna tema, se začno tam dogajati čudne reči. V mlaki najprej nekaj zabrbota, v bičevju nekaj poči … in potem se prikaže palček SMUK.« Nekako tako se je začenjala ena najbolj gledanih risank mojega otroštva. Nepozabni glas Jurija Součka se je tako globoko zasidral v mojo podzavest, da sem ga slišala celo ob prebiranju zgodbic, ki jih je Souček odlično prevedel in so zbrane v pričujoči knjigi. Za vse, ki junaka še ne poznate , naj povem, da je Smuk nemiren zelen škrat, radoveden kot miška, ki prijateljuje z zvezdami na nebu. Kljub temu da je velika dobričina, se pogosto znajde v godlji. Nekega dne je tako prehiteval Veliki voz, in čeprav dobro veste, kako je videti Veliki voz, si ne morete niti približno predstavljati, zakaj tako počasi drsi po nebu. V eni od zabavnih prigodic je reševal tudi nebesnega Raka in prelisičil samega nebesnega Strelca, pa skupaj z Vodnarjem je uredil, da je deževalo, in iz žalostnega nebesnega Zmaja naredil veseli vrtiljak za zvezdice. Smukove dogodivščine poleg velike mere zabave in dobrega branja v izbranem jeziku otrokom omogočajo tudi prve resne poglede v nočno zvezdnato nebo, kjer prav zdaj morda palček Smuk rešuje kako zvezdico.

Renate Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...