Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pika Nogavička

Astrid Lindgren
Pika Nogavička
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sinji galeb
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3689-7
Leto izdaje izvirnika 1945
Ilustracije Marlenka Stupica
Prevod Nada Grošelj
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
640 g
356 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V življenju in delu Pike Nogavičke so uresničene najglasnejše in najtišje želje otrok in odraslih. Pika premaga vse in vsakogar, ukroti tako leva kot hudobnega lumpa. Nikogar se ne boji, je bogata in svobodna, saj lahko zmeraj stori, kar si zaželi.Ena najbolj priljubljenih svetovnih pisateljic za otroke Astrid Lindgren je za stvaritev neprekosljive čarobne vile našega veka leta 1958 prejela Andersenovo nagrado, najvišje priznanje na področju književnosti.

Recenzija Bukla

Pika Nogavička je knjiga mladosti mnogih slovenskih generacij in nič nenavadnega ni, če so si mladi njene lastnosti in njene besede včasih prisvojili že tudi po tem, ko so odrasli. Po skoraj šestdesetih letih od prvega prevoda in izida v slovenščini smo zdaj dobili nov, neposredni prevod iz švedščine (prvič je Piko prevedla Kristina Brenkova iz nemščine, v kasnejših izdajah so ga tudi malce popravljali), te naloge pa se je lotila izvrstna prevajalka Nada Grošelj. Prevod je jezikovno izčiščen in seveda precej bliže izvirniku, hkrati pa prinaša nujne spremembe, ki bodo nedvomno zbudile tudi raznovrstne odzive (prevajalka je o tem napisala tudi spremno besedo). Tako lahko starejši preverite, v kaj so se spremenile legendarne kroglice pregelk, mladi pa bodo v že dvajsetem natisu te legendarne knjige lahko neobremenjeno zapluli v Pikin čarobni svet. Knjiga, pri kateri lahko tudi vzporedno branje starega in novega prevoda poveže mlade in stare!

Samo Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...