Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Podobe živali naših gora

Miha Marenče
Podobe živali naših gora
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Narava
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7031-31-7
Fotografije Jure Kočan

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenci imamo izvirno in neponovljivo pripoved o Zlatorogu. Saj jo poznate, mar ne? Zlatorog je bil bel gams z zlatimi roglji, ki se je zaradi smrtne rane trentarskemu lovcu maščeval tako, da ga je pahnil v prepad. Iz jeze je nato razril svet pod Triglavom v kamnito puščavo, iz njegove ranjene krvi pa so zrasle triglavske rože. Prva med njimi je Zlatoroga pozdravila. Ta izvirna ljudska pripoved ima nedvoumno sporočilo, kaj čaka človeka, če bo Naravo uničeval. Svarilo iz ljudske pripovedi o Zlatorogu naj bo zato kažipot, ki nas bo usmerjal v prizanesljive odločitve in ravnanja do Narave in nas samih.

No, dragi prijatelji in prijateljice Narave, tole naj bo zapisano namesto uvoda, ko stopamo v gorski svet, ki ga pestrijo in lepšajo podobe živali, med njimi bajeslovni Zlatorog. Ni treba govoriti, da nas pomirjajo in navdušujejo s svojo pojavnostjo in oglašanjem ter vedno znova presenečajo s spoznanjem, kako neverjetno so prilagojene težkim razmeram za preživetje v gorski Naravi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...