Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prikazni ne potrkajo na vrata

Eulália Canal
Prikazni ne potrkajo na vrata
19,50 € 19,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,59 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 3-7 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-326-6
Naslov izvirnika Els fantasmes no toquen a la porta
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Rocio Bonilla
Prevod Veronika Rot
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 24,7 cm
600 g
39 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Medved in Svizec sta najboljša prijatelja. Kadar sta skupaj – in skupaj sta ves čas – , se strašansko zabavata! Ko se na obisk napove Gosak, se Medved loti kuhe, Svizec pa nad prihodom vsiljivca ni prav nič navdušen …

Tako ljudje kot živali smo bitja odnosov. Mnenja o tem, ali nas odnosi bogatijo ali ogrožajo, so lahko različna. In to že v najrosnejših letih! Slikanica igrivo in doživeto prikaže živopisano paleto občutij, s katerimi se ob tem srečujejo otroci. Ali novi prišleki ogrožajo prijateljstvo ali pa nemara vse vključene obogatijo? Avtorici nam v besedi in sliki pristno in brez vsakršnega moraliziranja predstavita dileme in možne odgovore nanje. Prijetno branje za male in velike!


O avtoricah

Eulàlia Canal (Granollers, 1963) je pisateljica otroške in mladinske književnosti ter pesnica, po poklicu pa je psihologinja. Sodeluje pri številnih glasbenih in gledaliških projektih za otroke in piše besedila za otroške pesmi. Za svoje delo je bila že večkrat nagrajena.

Katalonska slikarka Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti. Deset let je delala na področju oglaševanja, nato pa se je lotila projekta stenskih poslikav »Nekoč v davnih časih«. Ilustratorsko pot je začela s svojo prvo samostojno slikanico Čuden ptič. Tej sta sledili še Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček? Slikanice Rocio Bonilla letos pri Celjski Mohorjevi družbi z veseljem predstavljamo tudi slovenskim bralcem!

Recenzija Bukla

Se ti je že kdaj zgodilo, da si našel popolnega prijatelja in z njim postal nerazdružljiv, nato pa se je želel v vajino družbo vključiti še nekdo tretji? Si ga povabil zraven ali si iz ljubosumja želel obdržati prijatelja le zase? S takšno situacijo se soočita najboljša prijatelja medved in svizec, ko nekega dne medved k igri povabi še gosaka. Svizcu ni prav nič do tega, da bi svojo zabavo z medvedom delil še s kom, zato se skuša gosaka znebiti z zvijačo, njegova zgodba o prikaznih pa na koncu doseže ravno nasproten učinek. Čas, preživet z najboljšim prijateljem, je res nekaj posebnega, a včasih je v večji družbi lahko še bolj zabavno.

Pia Marincelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...