Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Srečolovke

Pesmi o vrlinah
Oskar Sambt Tacer, Blanka Tacer
Srečolovke
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba B. Tacer
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-290-382-4
Ilustracije Mojca Fo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Srečolovke so otroške pesmi o vrlinah. 24 pesmi o 24 vrlinah. Pesmi, ki na igriv način slikajo pogum, vztrajnost, vnemo, prijaznost in druge pozitivne vrline. Za povezane trenutke z našimi najmlajšimi.

Recenzija Bukla

Slikanica, ki je v prvi vrsti namenjena otrokom, je osnovana na principu t. i. pozitivne psihologije, natančneje na seznamu štiriindvajsetih vrlin, ki sta jih v svojem delu izpostavila psihologa Martin Seligman in Christopher Peterson. Osnovna ideja knjige je vsako od vrlin predstaviti v obliki pesmi, ki je opremljena s pripadajočimi ilustracijami. Pesmi zaznamujeta ponav­ljanje (ki ustvari poseben ritem in lahko služi tudi kot mnemotehnika) in zaporedne rime. Besedila so izpisana v kvartinah (a ne vedno) in se gibljejo med tremi in štirimi kiticami. Odrasli bodo od branja odnesli najmanj seznanitev s štiriindvajsetimi vrlinami in osnovami pozitivne psihologije, medtem ko pesniški in ilustratorski del prvenstveno nagovarjata otroško publiko, ki se na ta način seznani tudi z osnovami likovnega in literarnega izraza. Oba sta zastavljena dovolj privlačno, da otroke pritegneta, obenem pa dovolj odprto, da jim odgovorov ne polagata v usta, temveč jih lahko (s pomočjo staršev) spodbujata k razmišljanju o pojmih, ki se pogosto lahko izkažejo za pretirano abstraktne.

Aljaž Krivec, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...