Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Telefon ali Tisoč stvari

Andrej E. Skubic
Telefon ali Tisoč stvari
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Deteljica
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5248-4
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Igor Šinkovec
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
240 g
40 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Andrej E. Skubic je priznan pisatelj za odrasle in prevajalec. Napisal je zgodbo o kamnu, ki že milijone let živi v gorah, in o pametnem telefonu, ki ga je izgubil David. Nenavadna zgodba o še bolj nenavadnem prijateljstvu. Pa tudi zgodba o času in doživljanju sveta. Otroke bodo v branje povabile tudi imenitne ilustracije Igorja Šinkovca.

Recenzija Bukla

Na vrhu hriba se spoznata pozabljeni telefon in osamljeni kamen, ki imata vsak svojo zgodbo, preteklost in izkuš­nje. Med njima se vname dolga in resna debata, poglobljeno namreč razpredata o svetu, v katerem živita, pa o ljudeh in drugih živalih, s katerimi imata opraviti. Telefon je novinec, kamen pa starina še iz časa dinozavrov. Toda v telefonu se ogromno dogaja in tudi njegovi deli prihajajo globoko iz zemlje. Telefon čaka, da ga pride poiskat izgubljeni lastnik David, vendar fanta ni in ni. Pogreša ga. Pade noč, mine nov dan, obračajo se letni časi in telefon polagoma drsi v prah in blato ... Naslednjo pomlad se na kamen usede neki drugi deček, Peter, in kaj zagleda? Telefon vendar! Pa bo delal? Zgodba, ki razkriva veliko stvari. Tisoč. In eno.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...