Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Težave z angelčki

Trio Golaznikus, knj. 4
Andrej E. Skubic
Težave z angelčki
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Trio Golaznikus
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5485-3
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Tanja Komadina
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
280 g
72 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V razred je prišel novi sošolec Jaka. Preživljal je zelo težke trenutke – nanj se je spravil sošolec David. Pa ne samo nanj … In kaj bo ob vsem tem počel trio Golaznikus? Kako rešiti težave, če odrasli ne znajo priskočiti na pomoč?

Četrta knjiga v zdaj že priljubljeni seriji Andreja E. Skubica in Tanje Komadina Trio Golaznikus. Zabavne in napete dogodivščine treh prijateljev. Namenjena je otrokom od šestega leta dalje.

Recenzija Bukla

Z novim šolskim letom Trio golaznikus, Tomaž, Liam in Lija, dobijo novega sošolca. Jaka je čisto v redu, le sramežljiv je. Morda se prav zato njegova mama domisli, da bi nekaj sošolcev povabil k sebi domov na zabavo. Med povabljenci je tudi David, ki o sebi misli, da je velik frajer, ker počne, kar hoče. Sošolcem nalašč uničuje stvari, če se mu zahoče, koga močno udari, ne upošteva odraslih in ne uboga učiteljice. Vsi vedo, da je še prevelik frajer, le njegova mati svojega angelčka slepo zagovarja. David novega sošolca, ki še nima prijateljev, žali in trpinči, učitelji pa se vedejo mlačno, kot da se bo vse uredilo samo. Torej bo Davidu moral pokazati, da tega ne sme početi, Trio golaznikus. Trio, ki se mu na koncu pridruži še Jaka, se domisli imenitne zvijače. Davidove grdobije razkrije pred edino osebo, ki »angelčka« še ni spregledala – njegovo mamo. Iskriva zgodba z odličnimi liki in dialogi o medsebojnih odnosih govori odkrito in brez olepševanja, ob tem pa postavlja jasne in trdne moralne norme. Opredeljuje se za empatijo, tovarištvo, sprejemanje drugačnosti in nenasilno reševanje sporov. Andrej E. Skubic je za knjigo Babi nima več telefona iz serije Trio golaznikus prejel večernico 2019, nagrado časopisa Večer za najboljše izvirno leposlovno delo za otroke in mlade, izdano v preteklem letu.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...