Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V oblakih domišljije

25 najboljših zgodb
Zara Cerar, ... [et al.]
V oblakih domišljije
5,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Rokus Klett
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-271-772-8
Ilustracije Marta Bartolj, ... [et al.]
Spremna beseda Peter Svetina
Urejanje Maša Logar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 15,5 cm
260 g
112 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Z OBLAKOV DOMIŠLJIJE DO KNJIGE 25 NAJBOLJŠIH ZGODB

Ste že brali knjigo, ki jo je napisalo 25 otrok?

Knjiga V oblakih domišljije. 25 najboljših zgodb predstavlja izbor 25 zmagovalnih zgodb učencev z literarnega natečaja in 25 ilustracij priznanih ilustratorjev, ob katerih so zgodbe nastale. Na natečaju je pod vodstvom več kot 400 mentorjev nastalo kar 1250 domišljijskih zgodb! Mladi pisci so pokazali, da otroška domišljija ne pozna meja. Prav vse zgodbe, od humornih in pustolovskih pa do takšnih, ki silijo k razmišljanju, se dotaknejo tako otroškega kot odraslega srca in v njem pustijo svoj odtis.

Recenzija Bukla

Če sodite med ljudi z bogato domiš ljijo, ki znajo v vsaki najmanjši stvari prepoznati odlično zgodbo, ali pa radi uživate v prebiranju domislic, ki so nastale v mladih možgančkih, vas bo ta knjiga zagotovo v hipu posrkala vase! V njej je namreč zbranih petindvajset najboljših zgodb osnovnošolcev z vseh koncev Slovenije, ki so se prijavili na prav poseben literarni natečaj založbe Rokus: ta je lani jeseni ob 25-letnici svojega obstoja k sodelovanju povabila priznane ilustratorje, da so darovali vsak po eno svoje delo, nato pa so se vrli mladi ustvarjalci – na natečaj se je prijavilo več kot 1200 otrok! – prepustili nagovoru ilus tracij in svoji domišljiji ter pričarali zares imenitne zgodbe. Te so vsebinsko tako zelo raznolike, da bodo osvojile tako tiste, ki prisegajo na znanstvenofantastične dogodivščine, kot one, ki bralski užitek najdejo v nežnih, zasanjanih ali celo pravim pravljicam podobnih zgodbah. Literarni projekt ima še toliko večjo vrednost zaradi dobrodelne note: celotni izkupiček od prodanih knjig je namenjen nakupu ultra zvočne naprave za Klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo UKC Ljubljana.

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...