Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Xola in teta iz Amerike

Bernardo Atxaga
Xola in teta iz Amerike

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Malinc
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6886-28-4
Naslov izvirnika Xola eta Ameriketako izeba
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Mikel Valverde
Prevod Barbara Pregelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
180 g
77 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Xola je svobodna psička in počne, kar hoče, tedaj, ko sama tako hoče. Tudi če se njen lastnik Grogo s tem ne strinja. A ko nekega dne pride na obisk teta, ki živi v Ameriki, se njeno življenje spremeni. Teta iz Amerike namreč v Xolino življenje vnese svoj red.

Večkrat nagrajeni in tudi v Sloveniji dobro znani baskovski avtor Bernardo Atxaga se nam v slovenščini prvič predstavlja z mladinskim besedilom o terierki Xoli, ki je v Baskiji, Španiji in drugod po svetu izredno priljubljena, zelo pa jo cenijo tudi različni strokovnjaki.

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material.

Recenzija Bukla

Xola je svojeglava psička, ki je svobodna in počne, kar ji je všeč, ko ji je všeč – vstaja, kadar hoče, spi, kadar je zaspana, in je, ko je lačna. Vendar pa se njen lastnik Grogo pred prihodom tete iz Amerike boji, da je Xola preveč samosvoja in bo teta menila, da je razvajena. Zato iz zaprašenega predala vzame še neuporabljen povodec in Xoli pove, da se bo njeno obnašanje moralo spremeniti. Bo Xoli uspelo usvojiti red in pozabiti na kaotično življenje, kot ga je bila vajena? Bernardo Atxaga je najodmevnejši baskovski avtor, ki poleg poezije in romanov ustvarja tudi mladinsko literaturo. Je svojevrsten fenomen, saj je uspel s pisan jem v baskovskem jeziku, ki ga govori le 700.000 ljudi, doseči svetovno prepoznavnost. V Sloveniji je sicer bolj poznan po romanih, kot sta Dnevi Nevade in Osamljeni mož, a je tudi mladinska literatura izpod njegovega peresa na prav tako visokem nivoju.

Nina Zafred, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...