Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Živ, živ, živalce!

Vida Mokrin Pauer
Živ, živ, živalce!
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Pivec
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-6817-34-9
Ilustracije Polona Kosec
Urejanje Milena Pivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 22 cm
610 g
66 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Razkošno ilustrirane pesmi za otroke Vida Mokrin-Pauer je svojevrstna avtorica, ki v svoje pesmi vpleta principe in spoznanja sodobne kvantne fizike, kognitivne znanosti, biologije, kozmologije ipd. Med drugim je predavala tudi znanstvenikom na Institutu Jožef Stefan, pa tudi v tujini.

Živali se v tokratni zbirki predstavljajo kot otroci, saj gre za mladičke, npr. Piščanček Robi, Kačica Kim, Komarček Valentin, Martinček Martin, Konjiček Elija, Prašiček Vinko, Miška Irenca, Mravljica Milena itd.

Vse pesmi se začnejo z verzom »Jaz sem«, potem pa so upesnjene samopredstavitve in pripovedi mladičkov s človeškimi imeni, velikokrat tudi značilnostmi. Živalice imajo povsem pozitiven odnos do sebe, všeč so si, se imajo rade, se zabavajo, se pohvalijo, izražajo ljubezen do družine, samozavest, svoje dosežke, nekatere živijo v domišljijskem svetu kot veliki junaki, vedno pa so v njihove pesmi vpletene biološke značilnosti določene živali, tako da so z lahkoto predstavljive in tudi poučne. Njihova samozavest se na mehek igriv način preliva v človeškega otroka z obilico vseprisotnega humorja.

Razgibanost živalskih motivov zadovoljuje otroško domišljijo, jezikovno domiselno napisane in dodelane pesmi so ritmične in blagozvočne.

Ilustracije Polone Kosec so izvirne, z veliko smisla za humor in detajle, ki poudarjajo in celo nadgrajujejo besedilo, predvsem pa kar kličejo mlade in manj mlade, da se potopijo vanje.

Recenzija Bukla

Piščanček Robi, polžek Pepek, kokoška Tinčka, ptičica Klara in številni drugi živalski mladički s človeškimi imeni se nam predstavijo skozi prisrčno rimane pesmice. Tako spoznamo njihove življenjske navade, način prehranjevanja, razmnoževanja in še druge zanimivosti, ki skozi rime lepo izzvenijo in male radovedneže prebudijo. Izvirne ilustracije in humorni detajli lepo nadgradijo poezijo priljubljene primorske pesnice, ki ima za sabo že več kot deset pesniških zbirk.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...