Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zvezdogelca

Nataša Vertelj
Zvezdogelca
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Pivec
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6968-94-2
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Zala Stanonik

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,3 x 21,5 cm
420 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > leposlovje za otroke
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Deklica Lira je pogosto sama, nadvse si želi nekoga, s komer bi se pogovarjala. Zvečer skozi okno opazuje zvezde, želi si, da bi imela eno drobceno zvezdico samo zase.

Zvezdogelca je navihana in radoživa majhna zvezdica, ki jo vse zanima. Rada se potepa. Rada raziskuje. In rada pripoveduje svoje zvezdnate zgodbe.

Nekega čarobnega večera, ko je Zvezdogelci komet podstavil nogo, je zvezdica pristala v Lirini sobi. Postaneta pravi prijateljici, skupaj raziskujeta vesolje in se pogovarjata, pogovarjata in pogovarjata. Po nočni avanturi se Lira prebudi in še povsem zasanjana razmišlja o razburljivih in povsem resničnih sanjah. Pa so bile to res samo sanje?

Vesolje je neskončno in neskončno je lahko vprašanj o njem. Zgodba o navihani zvezdici Zvezdogelci in radovedni deklici Liri odgovori na nekaj teh vprašanj v otroškem jeziku. Kako se zvezda rodi? Ima očeta in mamo? Ali lahko zvezde preštejemo? Pa preberimo skupaj.

Recenzija Bukla

Lira je posebna deklica, ki ob večerih, ko se prosojne zavese na njenem oknu zasvetlikajo v zlatem odsevu zvezdic, pogleduje skozi okno in si želi družbe nekoga, ki bi se z njo pogovarjal o stvareh, ki jo zanimajo. Želi si, da bi lahko z neba utrgala eno samcato drobno zvezdo, ki bi ji osvetljevala sobo in klepetala z njo, ko ponoči ne more zaspati. Liri se uresničijo sanje, ko majceni zvezdi Zvezdogelci komet nastavi nogo, zvezdica se spotakne in pade prav na Lirino okensko polico. Končno se Lira lahko z nekom pogovarja o skrivnostih vesolja, zvezdica pa jo odpelje tudi na pravo potovanje po Mlečni cesti! Čudovita slikanica za male sanjače, mislece in navdušence nad vesoljem.

Pia Marincelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...