Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Marko v težavah

Jennifer Moore-Mallinos
Marko v težavah
12,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4749-7
Naslov izvirnika Conflict
Ilustracije Gustavo Mazali
Prevod Andraž Golc
Urejanje Tihana Kurtin Jeraj

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 25 cm
460 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

Povej naprej

O knjigi

Marko in Žarko Kralj sta enojajčna dvojčka in najboljša prijatelja, vendar sta zelo različna. Žarko je tih, prijazen in se trudi izogibati prepirom. Marko pa je težaven, prepirljiv in se pogosto znajde v težavah.
Marko nikoli ne razmišlja o svojem vedenju, dokler ga njegova prepirljivost ne pripelje v situacijo, ki jo obžaluje. Takrat Marko spozna, da imajo lahko konflikti trajne posledice. Ali se bo Marko spremenil in se začel izogibati težavam?
Zgodba prikaže, kaj se zgodi, ko prepir uide izpod nadzora, in zakaj je pomembno, da mladi poznajo načine za reševanje konfliktov.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Matej in računalniški vampirji in Marko v težavah.)

Poučni slikanici odpirata pogovor o dveh težavah, s katerima se v današnjem času soočajo otroci. Prva pripoveduje o Mateju, prijetnem fantiču iz Sončnega Dola, ki ga popolnoma zasvoji računalniška igrica o vampirjih. Noč za nočjo preganja zlobneže, vse dokler vmes ne poseže mama. Uporabna slikanica z dodanim vodnikom za starše poda zelo dobrodošle smernice, kako otroka obvarovati pred čezmerno uporabo elektronskih naprav in predvsem, kako ga naučiti biti varen v virtualnem svetu. Prav tako priročne nasvete staršem nudi druga slikanica, ki vzame Marka in njegove nasilne izbruhe kot zgled, kako otroke naučiti soočati se z vsakodnevnimi frustracijami in mirno reševati konflikte.

Vanja Jazbec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...