Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Matej in računalniški vampirji

Jennifer Moore-Mallinos
Matej in računalniški vampirji
12,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4930-9
Naslov izvirnika Use and overuse of videogames
Ilustracije Gustavo Mazali
Prevod Andraž Golc
Urejanje Tihana Kurtin Jeraj

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 25 cm
460 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

Povej naprej

O knjigi

Živimo v času, ko so otroci že od malega izpostavljeni različnim elektronskim napravam. Težav z zasvojenostjo pa ne povzročajo naprave same, do težav pride šele ob njihovi čezmerni uporabi.
Zanimiva in poučna zgodba, ki otroku na jasen in zanimiv način prikaže posledice prekomernega igranja videoiger. Si to res želi?
Matej Rozman zelo dobro ve, da se pretiravanje včasih slabo konča. Še posebej pri računalniških igrah.
V svoji osredotočenosti na igranje in zmagovanje postane Matej žrtev računalniških vampirjev. Ti iz njega izsesajo vso življenjsko energijo in občutek za čas, zato od njega ostane le še brezizrazna lupina praznega pogleda.
Bo Matej dopustil, da računalniški vampirji prevzamejo nadzor nad njegovim življenjem? Bo popolnoma pozabil na šolo, družino in prijatelje? Ali bo našel način, da se ubrani teh pošasti?

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Matej in računalniški vampirji in Marko v težavah.)

Poučni slikanici odpirata pogovor o dveh težavah, s katerima se v današnjem času soočajo otroci. Prva pripoveduje o Mateju, prijetnem fantiču iz Sončnega Dola, ki ga popolnoma zasvoji računalniška igrica o vampirjih. Noč za nočjo preganja zlobneže, vse dokler vmes ne poseže mama. Uporabna slikanica z dodanim vodnikom za starše poda zelo dobrodošle smernice, kako otroka obvarovati pred čezmerno uporabo elektronskih naprav in predvsem, kako ga naučiti biti varen v virtualnem svetu. Prav tako priročne nasvete staršem nudi druga slikanica, ki vzame Marka in njegove nasilne izbruhe kot zgled, kako otroke naučiti soočati se z vsakodnevnimi frustracijami in mirno reševati konflikte.

Vanja Jazbec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...